Eesti meeskond alustas veerandfinaali Arēna Rīgal kenasti. Avakolmandikul tegid Andreas Wöiduma ja Patrik Kareliusson vastaste eduseisu kahel korral kahjutuks ja esimesele vaheajale mindigi seisul 2 : 2.

Saatuslikuks sai teise kolmandiku algus, kui Eesti eilse ainsa kaheminutilise karistuse teenis. Sellest tunamullust pronksikomplekti kaitsvale Tšehhile piisas. Esmalt visati kaks väravat 33. minutil ja takkapihta tehti teine duubel ka 40. minutil. Viimasel perioodil vahetas Eesti väravavahti ning kohtumise parimaks valitud Tom Ondrušek vormistas ühtaegu kübaratriki ja lõppskoori.

„Oleme läbi turniiri üritanud enesekindlust kasvatada ja võtnud hoiaku, et anda kogu aeg endast parim. Kahjuks täna sellest ei piisanud. Tasemevahe sai otsustavaks,” tõdes Eesti koondise peatreener Argo Kungla.

Taanilt revanši püüdma

See tähendab, et Eesti jätkab homme 5.–8. koha turniiril. Esmalt tuleb suure tõenäosusega vastu Taani (kui täna Soomele kaotatakse), kellega Eesti pidas eelmisel MM-il 7. koha duelli ja jäi alla 2 : 7. Aegade parima tulemuse (7. koht) ületamiseks tuleb nüüd revanš võtta.

„Laupäeval seisab ees turniiri kõige tähtsam mäng. Meeskond on füüsiliselt ja vaimselt valmis, et võidelda esikuuiku koha eest. Loodame, et haigusi ei tule,” sõnas Kungla. Eeldatava taanlaste vastu peetava duelli kohta lausus ta: „Üsna võrdsed vastased. Oleneb, kellel on parem päev ja kes võitu rohkem tahab. Kindlasti lisab poistele motivatsiooni võimalus püüda Eesti koondise ajaloo parimat kohta.”

Meelis Naudi, Andres Vaher