"Ma polnud varem Tondiraba jäähallis käinud. Oma viga. Esmapilk – mingi suvaline betoonehitis. Ent sisenemisel avanes midagi hoopis teistsugust: mõnus nüüdisaegne spordirajatis. Tundsin end mõnusalt. Kui hall rahvast täitus (rohkem kui 5600 huvilist), oli peaaegu nagu päris. Hokifiiling täiesti olemas, ehkki ühtki siinset mängumeest jääl ei käinud. Venemaa-keskne KHL on igati kvaliteetne liiga," kirjutab Karuks hokiliidu kodulehel.

"Niisiis, millest me oleme aastaid ilma jäänud? Kvaliteetsest hokist. Kiirest ja dünaamilisest sportmängust, kus põnevad olukorrad vahelduvad kaleidoskoopilise kiirusega. Tipphoki viimane vagun on meist paraku veel kaugel.

Usun siiski, et noortehokit sihipäraselt arendades poleks ulme ka KHLi kuuluv meeskond. Tõsi, aste astmelt edasi minnes poleks see reaalne enne kümmet aastat. Teame ju KHLi tingimust: mittevene meeskondades vähemalt kümme oma kasvandikku. Praegu pole kümmet nõutaval tasemel kohalikku hokimeest kusagilt võtta. Hoovõtuks oleks hää, kui saaksime ka järgmistel hooaegadel Tondiraba halli paar KHLi mängu (Riia Dinamo kõrval võiks kodumeeskonnaks olla ka näiteks Helsingi Jokerit).

Kui meil on selline jäähall, siis allaandmine poleks mõistlik tee. Hoian meie praegusele entusiastlikule hokiohjajate tiimile igal juhul pöialt!"