Eesti domineeris mängu esimest kümmet minutit, kuid sihile jõudis esimesena Saksamaa. Eesti jäi isegi 1 : 4 ja 3 : 6 kaotusseisu, kuid viimase kümne minutiga viskasid Sinisärgid kolm väravat ja päästsid tabelisse viigipunkti.

Eesti comeback sai õige hoo sisse kaks minutit enne lõpusignaali, kui väravavahi välja võtmisega lülitati rünnakule juurde kuues väljakumängija. Patrik Kareliussoni päeva teine tabamus vähendas vahe minimaalseks ning tema söödust seadis Andreas Wöiduma jalule viigi. Pealeviskeid, millest võinuks sündida võiduvärav, oli veelgi, kuid puuri mänguvahend viimasel minutil enam ei lennanud.

„Tundub, et peamegi hakkama kuue mehega mängima. Tänan ka fänne, kes olid lõpus kui seitsmes mees väljakul! Treeneri korraldusi ei olnud enam kuuldagi,“ ütles koondise kapten Roman Pass, kes ise viskas kolmandal perioodil ühe värava, mis vähendas Eesti kaotusseisu 3:5-le.

Kui Eesti ja Saksamaa jäävad viimaste mängude järel võrdsetele punktidele, hakatakse lugema väravate vahet. Meil on praegu kirjas 4:8 kaotus Šveitsilt, sakslastel 1:12 "pakk" Soomelt. Kolmas koht aitaks veerandfinaalis vältida Rootsiga kohtumist. Kaheksandikfinaalis tuleb meil igal juhul kokku minna ühe D-alagrupi (USA, Kanada, Tai, Singapur) liikmega.