Suurmeistritest osalevad 17. korda toimuval turniiril veel Igor Kovalenko (Läti), eksmaailmameister Aleksander Halifman (Venemaa), Margeir Petursson (Island), Aleksander Beljavski (Sloveenia), Aleksandr Sabalov (USA), Eriq Blomqvist (Rootsi), Robert Hübner (Saksamaa), Jaan Ehlvest (USA), Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola ja Eesti oma suurmeistrid Kaido Külaots ja Ottomar Ladva.

Lisaks maleproffidele osalevad turniiril ka mitmed madalamate tiitlitega mängumehed, nimekad ärimehed, kultuuritegelased, ajakirjanikud, keda kõiki seob armastus malemängu vastu. Kultuuritegelastest osalevad kirjanik Ülo Tuulik ning lavastaja ja näitleja Roman Baskin. Meediategelasi esindavad Igor Rõtov Äripäevast, Priit Leito TV3-st ja meediakonsultant Raul Rebane. Ärimaailma esindajatest väärib kindlasti märkimist investeerimispankur Olev Schults.

Peakorraldaja Urmas Randma ütles turniiri sportlikku poolt kommenteerides, et peab koosseisu taaskord üheks aegade intrigeerivamaks, kus turniiri tippu proovivad jõuda kindlasti kõik suurmeistrid. Esikoha peamisteks kandidaatideks peab Randma aga kahte Läti esindajat Aleksei Širovit ja 2016. aasta Euroopa meistrivõistluste hõbemedalisti Igor Kovalenkot. „Mustadeks lammasteks“ kõrgeimatele kohtadele on turniiri debütant Aleksander Beljavski ja ka Ottomar Ladva, lisas sportlikult põnevat turniiri ootav Randma.

Pühajärve Rahvusvaheline kiirmaleturniir toimub juba 17. korda. Traditsiooniliselt osalevad koguni 36 maletaja hulgas kõrvuti suurmeistritega malefanaatikutest kultuuri- ja sporditegelased, ajakirjanikud, ärimehed. Maletajad on jaotatud tugevusgruppidesse mis määrab mõtlemisaja pikkuse (näiteks 1. grupi ja 5. grupi suhe on 2:18). Süsteem kus suurmeistril on 2 minutit mõtlemisaega malefanaatiku 18 minuti vastu muudab partiid väga pingeliseks ja üllatuste rohkeks.

XVII Rahvusvahelise Pühajärve Kiirmaleturniiri korraldavad spordiklubid Stamina ja Treeningpartner ning peatoetaja on Pühajärve Puhkekeskus. Turniir algab reedel, 25.novembril kell 18.00 ja lõpeb pühapäeval, 27.novembril kell 13.00. Laupäeval ja pühapäeval istutakse malelaudade taha kell 10.00.

Sarnaselt eelmise aastaga saavad malehuvilised igast voorust vaadata 5 partiid otseülekandes Eesti Male Toetusühingu kodulehel. Samal lehel saab ka turniiriseisu jooksvalt jälgida