"Praegu kahjuks poliitika avaldab väga tugevalt spordile mõju. Saan aru, et Kalevil ja VEF-il on raske jääda meie liigaga seotuks, sest on olemas teatud poliitiline surve. Varem olid meil liigas klubid Ukrainast ja Leedust, keda nüüd pole. See kõik on poliitika tagajärg. Loodan, et olukord muutub ja me näeme õige pea osalejate hulgas tagasi tugevaid Leedu klubisid," rääkis esimest aastat liiga tegevust suunav Korstin.

Teadaolevalt kaalusid nii Kalev/Cramo kui Riia VEF suvel väga tõsiselt liigas jätkamist. Lisaks keerukale finantsilisele seisule oli probleemiks poliitiline surve. Kui üks Baltikumi klubi loobub, siis peab loobuma ka teine, sest üksiku hundina jätkamine oleks mainekujunduslikult ülikeeruline. Väga lihtne oleks klubi poliitilise sopaga üle valada. VTB liiga juhtkond arutas Kalevi ja VEF-i omanikega teemat pikalt ja põhjalikult, tunnistas Korstin.

"Meie jaoks oli tähtis säilitada liiga koosseisus nii VEF kui Kalev. Liiga on rahvusvaheline ja oluline on hoida välisklubisid. Suhtlesime suvel tihedalt ja leidsime ühise keele, et koostööd jätkata. Olen selle üle väga rõõmus. VTB liiga eesmärk on jääda rahvusvaheliseks, mitte muutuda Venemaa meistrivõistlusteks. Saame aru, et poliitiline ja majanduslik olukord on keeruline ning väljastpoolt Venemaad liigaga ühinenud klubid võitlevad iga-aastaselt oma ellujäämise eest. Üritame neile abiks olla."

Eeldatavalt käib jutt ka finantsilisest abist, aga Korstin rahast rääkida ei soovinud.

VTB liiga juht viibis Tallinnas seoses Moskva CSKA mänguga. Ta oli kohal, et siinsed olud ja korraldus oma silmaga üle vaadata. Rahvast tuli saali päris palju, ametliku numbri kohaselt 3700 inimest, aga Euroliiga valitseva meistri CSKA mängul võiks ju olla täismaja. Kas Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa saab liiga juhatuselt ikkagi märkuse, et miks ei olnud saal välja müüdud?

"Riielda Ivar kindlasti ei saa," muigas Korstin. "Täismaja publikut ongi tänasel päeval keeruline kokku tuua. Alternatiive on väga palju."

Kalev/Cramo jäi liigas täiseduga jätkavale CSKA-le alla 68:87.