Kui esimese kolmandiku võitsid lätlannad 2:0, siis teine kolmandik kulges võrdsemalt ja oma võimalusi realiseerisid ka eestlannad. 24. minutil viskas Triin Pähn värava Kristi Rickbergi söödust ning 27. minutil olid resultatiivsed Reti Väärt (söötis Edith Pärnik) ja Helen Ojala. Siiski ei kaotanud teravust ka lätlannad ja vaheajale mindi Rubene 5:3 eduseisuga.

Kolmandal kolmandikul leidis Eesti koondis oma kaitsemängu ja lõunanaabreid värava ligi enam ei lastud, paraku ei õnnestunud ka oma skoori kasvatada.

Hea õppetund

Eesti naiskonna parimaks mängijaks nimetatud Edith Pärnik ütles, et mäng oli tempokas ja hea harjutus eesootavaks maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiriks. „Näitasime, et suudame tugeva naiskonnaga võidelda ja raskest seisust välja tulla. Kaitses tegime head tööd aga rünnakute realiseerimist peame veel parandama," märkis Pärnik.

Naiskonna peatreeneri Pavel Semenovi sõnul oli mäng heaks õppetunniks ja andis aimu mängijate valmisolekust rahvusvahelisteks mängudeks. „Proovisime mängida rohkemate mängijatega, alguses nelja ründekolmiku ja kolme kaitsepaariga. Läti liiga on meie jaoks hea võimalus erinevate kaitsesüsteemide katsetamiseks. Vastane oli üks liiga tugevaimatest ja näitas ära, mis suunas peame veel tööd tegema,“ selgitas ta.

Semenov lisas, et Läti liigas osalemise eesmärk on oma mängupildi leidmine ja mängijate katsetamine. „Mina ja abitreener Joel Heine peame mõtlema, kuidas mängijaid parimal võimalikul moel kasutada. Otsime universaalseid mängijaid, kes tulevad hästi toime nii ründes kui kaitses, sest kaitsemäng algab tihti juba ründetsoonis,“ rääkis Semenov. Ta märkis ka, et Läti liiga tulemused iseenesest ei ole nii olulised, kuna töö käib selle nimel, et kvalifikatsioonimängudeks tugev naiskond kokku saada.

Järgmised mängud võõrsil

Eesti koondis mängib Läti liigas kaasa kaks esimest ringi. Seitsme peetud kohtumisega on koos 11 punkti ja see annab liigatabelis Rubene järel teise koha. Koondise järgmised mängud toimuvad nädalavahetusel Lätis, kui laupäeval, 19. novembril algusega kell 19.30 kohtutakse FK NNDga ja pühapäeval, 20. novembril algusega kell 18 Ķekavas Bulldogsiga.

Järgmise aasta veebruaris Itaalias Celanos peetaval maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril võistleb Eesti koondnaiskond oma alagrupis Šveitsi, Saksamaa, Hollandi ja Austriaga. Maailmameistrivõistluste finaalturniir peetakse 2017. aasta lõpus.