Algselt loositi eestlase vastaseks samuti veerandfinaali pääsenud tšehh Jiri Prochazka, kes pidi aga vigastuse tõttu oma kohast loobuma. Tema asemele lülitati turniirile viimati 2015. aasta detsembris võidelnud Kosaka.

Kosakal (180 cm, 102 kg) on neljanda taseme must vöö judos ja esimese taseme must vöö Brasiilia jiu-jitsus. Karjääri jooksul on ta pidanud 47 matši, neist võitnud 27, kaotanud 18 ja viigistanud 2. 8 võitu on tulnud nokaudi või tehnilise nokaudiga.

Barutot tema lühikese vabavõitluskarjääri jooksul alati ringi ääres toetanud Viimsi Tigers Gymi eestvedaja Ivo Pukki sõnul ei tasu kindlasti arvata, et eestlasele järjekordne "veteran" vastaseks loositi. "Paljud võivad öelda, et järjekordne veteran, aga kui vastasel on 47 matši hinge all ja meie mehel kolm, siis on selge, kes siin favoriit on," rääkis Pukk.

"Kosaka on Baruto jaoks väga hea edasiminek ja kindlasti seni kõige raskem vastane, kellega tal kokku tuleb minna. Ta on tehniline, väga tugeva judo taustaga ja hea maas võitleja. Tal on omad maadlustehnikad ja lukud, mida ta kasutab. Eriti ohtlik on ta just maas jalalukkude poolest. Hea löögiga mees, kes võitnud tehnilise nokaudiga ka läbi aegade parimat Venemaa vabavõitlejat Fjodor Jemeljanenkot."

Endine sumomaadleja Baruto alistas 2015. aasta 31. detsembril hollandlase Peter Aertsi ja tänavu 25. septembril jaapanlase Kazuyuki Fujita. Kolmas matš tuleb senistest raskeim, kuid Pukki arvates on eestlasel võiduvõimalused olemas. "Šanssi on alati. Tuleb kindlasti väga hea matš. Tasemevahe on väga erinev, aga Baruto kasuks räägivad tema suurus ja kiirus. Ta on väga palju õppinud, kõvasti tööd teinud ning vabavõitluse stiili kiiresti omandanud. Kõik on taktika ja strateegia paika panemise küsimus," lisas Pukk, kes aasta lõpus ise kindlasti taas Jaapanisse sõidab.

RIZIN Fighting World GP 2016 Open Weight Tournament 2nd Round
💥BARUTO vs TSUYOSHI KOSAKA💥 #rizinff pic.twitter.com/fNj8U8kwC3
— RIZIN FF STAFF (@rizin_STAFF) November 9, 2016

Kosaka võit Jemaljanenko üle:
Kosaka viimane matš inglase James Thompsoni vastu: