2014. aastal tuli teatavaks, et Šmigun-Vähi 2006. aastal antud dopinguproovist leiti molekule, mis viitasid keelatud ainete kasutamisele, kirjutab ERR Sport. TV2 andmetel on Šmigun-Vähi A- ja B-proov osutunud positiivseks, asi on edasi kaevatud CAS-is, kes on sellega siiani tegelenud.

"Ringvaate" saates käinud SA Eesti Antidoping nõukogu liikme Kristjan Pordi hinnangul ei arutata CAS-is keelatud ainete pruukimise üle. "Arvatavasti pole keskseks teemaks doping, vaid osapooled vaidlevad millegi üle, mida me ei tea," ütles Port. "Kuna tol ajal võttis proove ROK (Rahvusvaheline Olümpiakomitee - toim.), siis on osapooleks nemad ja Šmigun-Vähi. WADA (rahvusvaheline antidopingu organisatsioon - toim.) sellesse juhtumisse pole kaasatud."

Pordi meelest võib teemaks olla see, et Šmigun-Vähi on sportlaskarjääri ammu lõpetanud. "Tunnuste järgi ei apelleerita selle üle, et A- ja B-proov oleks olnud positiivsed ning ärge nüüd karistage mind, vaid asja käsitletakse teisiti. Võib-olla vaieldaksegi selle üle, et Šmigun-Vähi enam ammu ei võistle ja milleks te tagantjärele karistamisega üldse tegelete," sõnas Port.