„ITF Future turniiride korraldamine on Eestile väga vajalik,“ ütles Riho Kallus tenniseliidust. „Paf Open on sarnaselt suvisele Estonian Merko Openile suurepärane võimalus meie tippudel ATP punkte teenida ja hea platvorm meie noortele tennisistidele ATP edetabelisse saamisel. Korraldajatena saame oma mängijatele wild card´e ja nii on meie noored Kenneth Raisma, Mattias Siimar, Kristjan Tamm oma esimesed ATP punktid saanud just kodustelt turniiridelt,“ lisas ta.

Tartus leiab üksikmängu põhitabelist üheksa eestlast. Täna esimeses mängus kell 11 kohtub kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud Johannes Seeman Alexander Igoshiniga Venemaalt (ATP 539). Pärast seda asuvad võistlustulle Oskar Lusti (vastaseks lätlane Toms Sutris), Kristjan Tamm (vastaseks soomlane Leevi Saatela) ja Mattias Siimar (vastaseks soomlane Verner Tuomi).

Õhtul kell 18 kohtuvad päeva mängus Kristofer Siimar ja turniiri esimese paigutusega valgevenelane Dzmitry Zhyrmont (ATP 262), kes on ka möödunud aasta Tallinna turniiri võitja. Päeva lõpetab paarismäng, kus vastamisi on Vladimir Ivanov / Kenneth Raisma ja Iisraeli paar Daniel Dudockin / Shahar Elbaz.

Homme alustavad üksikmängudega Anton Pavlov, Karl Kiur Saar, Kenneth Raisma ja Vladimir Ivanov. „Meie tennisetippe näeb Eestis mängimas harva ja eriti konkurentsis endast tugevamatega,“ kutsub Kallus huvilisi omadele kaasa elama.