Kogu austuse juures Duncani vastu peab siiski tõdema, et tema karjääri viimane hooaeg oli suur võitlus iseenda ja vanusega ning Spursi tiitlivõiduks vajalikku taset mehes enam ei olnud. Küll aga võib see olemas olla Pau Gasolis, kes suvel liitus Spursiga ja peaks olema võimeline mängima veel mõne korraliku hooaja.

Hea uudis Spursile on, et nende meeskonnas mängib kaks noort, kelle karjääri parimad hooaja on alles ees. Kawhi Leonard oli eelmise hooaja väärtuslikuma mängija hääletusel teenitult Stephen Curry järel teine ja on uuel hooajal üks neist, kes võib Curry troonilt tõugata. LaMarcus Aldridge mängis eelmisel hooajal oma esimest aastat Spursi ridades ja kõik meeskonnavahetusega seotud kohanemisprobleemid peaksid olema selja taha jäetud. Teisisõnu on Spursi fännidel põhjust olla optimistlik, et ainuüksi kahe noore staari loomuliku arengu pealt võib Spurs olla see hooaeg tugevam.

Gregg Popovich

Lisaks Gasolile liitusid Spursiga ka Dewayne Dedmon, Livio Jean-Charles ja David Lee. Draftist valis Spurs endale mängujuhi Dejounte Murray. Ühtlasi sõlmis Spurs lepingu vabaagent Manu Ginobiliga lootuses, et argentiinlases on peidus veel üks hea hooaeg. David Lee on viimase paari hooaja jooksul olnud pingipoisi rollis, kuid seda mitte ta mängutaseme languse tõttu, vaid sellepärast, et Warriorsi ja Celticsi mänguplaanis pole talle leidunud sobivat rolli. Gregg Popovich ja Spursi süsteem võivad Lee karjäärile uue hoo sisse puhuda. Spursist lahkujateks on Boris Diaw, Boban Marjanovic ja David West. Kui Marjanovic oli Spursi tulevikuprojekt, mis toodi ohvriks, et Ginobiliga oleks ruumi lepingut sõlmida, siis Diaw' ja Westi kaotus võib olla päris valus löök. Paraku on West võtnud endale eesmärgiks karjääri lõpus joosta ühe tiitlipretendendi juurest teise juurde ja ju siis näeb ta uuel hooajal Golden State Warriorsi juures endal parimat võimalust puuduv sõrmus sõrme saada.

Spursi põlvkonnavahetus sai Tim Duncani loobumisega alguse. Lähiaaastatel on karjääri lõpetamas ka Manu Ginobili ja Tony Parker. Mitme võtmemängija loobumine mõne aasta jooksul tähendab NBAs reeglina tipust kukkumist, kuid Spurs ei allu tavareeglitele. Juba praegu võib täie kindlusega väita, et Spursi jaoks saab põlvkonnavahetus olema suhteliselt valutu. Autovõtmed on juba täna Kawhi Leonardi ja LaMarcus Aldridge`i kätte üle antud ja pensionärid istuvad mugavalt tagapingil, lootes, et noored sõidutavad nad veel üks kord võiduni.

Eelmine hooaeg oli seitsmeteistkümnes järjestikune, kui Spurs sai põhihooajal vähemalt 50 võitu. Warriorsi 73 võiduga lõppenud tulemuse valguses on lihtne unustada, et veel mõned nädalad enne põhihooaja lõppu olid Spursil teoreetiliselt kõik võimalused, et ise olla play-off'ideks parima asetusega meeskond. 67 võitu oli Spursi rekord ja räägib selget keelt sellest, kui tugev ja kui paigas on Spursi süsteem. Ma ei näe mingit ilmset põhjust, miks peaks Spursi põhihooaja tulemus väga palju kukkuma. Suure tõenäosusega saavutatakse vähemalt 60 võitu ja kui on olemas võistkond, keda Kevin Durant oma õudusunenägudes näeb Warriorsi NBA finaalidesse pääsu ohustamas, siis on selleks San Antonio Spurs.