Clevelandi linna needus on murtud ja oma kandi poiss LeBron on täitnud ammu antud lubaduse. Haavad, mis James Miamisse lahkudes Clevelandi fännide hinge lõi, on paranenud, unustatud ja lõplikult andestatud.

Finaalseerias tegi James täiesti uskumatu ja kindlasti läbi aegade ühe säravaima soorituse - ta oli kogu finaalseeria parim KÕIGIS viies olulisemas kategoorias: punktid, lauapallid, söödud, vaheltlõiked ja blokid. See ei olnud esmakordne mitte ainult NBA finaalides, vaid ükski mängija polnud midagi sellist saavutanud kogu NBA play-off seeriate ajaloos. James väärib iga nooti osaks saanud kiidulaulust ja suure tõenäosusega oleks ta võitnud teist korda NBA ajaloos finaalseeria MVP auhinna kaotajameeskonna mängijana, isegi kui Cleveland oleks viimase mängu napilt pähe saanud. Kogu tausta arvestades on võimatu saavutatu suurust ülehinnata. Kui James ei mängiks oma karjääris enam ühtegi minutit, siis oleks ta väga paljude jaoks juba tänaseks saavutatuga NBA läbi aegade kolme parima mängija seas (ehk veel vaid Michael Jordani ja Bill Russelli selja taga).

Mängijana on James korvpallis saavutanud kõik võimalikud tiitlid ja auhinnad. Korvpallurina on ta jõudnud oma võimete tippu ja parim, mida ta võiks loota, on saavutatud taseme hoidmine järgnevatel hooaegadel. James annab endale selgelt aru, et ta pole enam oma esimeses nooruses, jalgades on juba palju palliplatsil läbitud kilomeetreid ning viimastel hooaegadel on eesmärgiks olnud säästurežiimil play-off'i jõudmine, et olla seal terve ja parimas vormis. Sarnast suhtumist näeme ka uuel hooajal. Teisisõnu algab Cavaliersi jaoks hooaeg alles aprillis, kõik eelnev on 82-mänguline ettevalmistus eesmärgiga olla play-off'iks valmis. Play-off'id ise aga saavad olema kuuenädalane ettevalmistus, et olla tippvormis NBA finaalseeriaks.

NBA: Finals-Cleveland Cavaliers at Golden State Warriors

Kuivõrd võitvaid hobuseid ei vahetata, pole ka Cavaliersis kahe hooaja vahel toimunud märkimisväärseid muutusi. Lahkujatest väärivad mainimist Timofei Mozgov ja Matthew Dellavedova, liitujatest Mike Dunleavy ja Chris Andersen. Ometi ei saanud ka Cavaliers ilma draamata hakkama, sest kuu aega venitati eelmisel hooajal olulist rolli mänginud J.R. Smithiga lepingu sõlmimisega. Kui Smithile hakkasid viimaks konkreetsed pakkumised saabuma ka teistelt NBA meeskondadelt, said allkirjad Cavsiga aga kiiresti paberile.

Cavaliersi jaoks teeb olukorra oluliselt lihtsamaks Idakonverentsi suhteline nõrkus. Kui mõne põhimängija vigastust ei juhtu, on raske näha Idas vastast, kes suudaks Cavaliersi finaalidesse jõudmist kasvõi ohustada. See tähendab ka ühtlasi seda, et koduväljakueelis, mida põhihooajal Idakonverentsi play-off seeriateks püüda, ei ole kriitilise tähtsusega. Cavaliers sooviks küll omada koduväljakueelist finaalseeriaks, aga selle nimel ei hakata riskima mängijate väsimuse või veel hullem, vigastustega. Oma abikäe ulatas Cavaliersile ka Kevin Durant. Kui tavaliselt on tiitlikaitsjal nii-öelda märklaud seljal ja kõik vastased üritavad anda just valitseva meistriga kohtumises oma parima, siis Duranti liitumine Warriorsiga tähendab, et üleüldine “lemmik” on jätkuvalt Golden State`i meeskond. Kui LeBron vajab motivatsiooni, siis Warriorsi favoriidiseisus võib olla selle ammutamise allikaks.

Kõik see kokku tähendab, et tõenäoliselt teeb Cavaliers oma tasemega võrreldes suhteliselt keskpärase põhihooaja. Põhimängijad mängivad nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Võite saadakse põhihooajal sarnaselt eelmisele aastale vahemikus 55-60, millest võib, aga ei pruugi piisata konverentsi võitmiseks. Nagu eelpool mainitud, pole see lõpptulemuse seisukohast ka kuigivõrd oluline.