190-sentimeetrine saarlane mängis viimased neli hooaega Tallinna Selveris ning oli veel tunamullu meeskonnas ka üsna kindel põhimees. Möödunud hooajal kahanes Jala mänguaeg aga märgatavalt ning Eesti meistriks tulles kandsid tema positsioonil põhiraskust juba veelgi nooremad Oliver Orav (21) ja Karli Allik (20).

Kahe hooaja vahel on lisaks Jalale, kelle palkamise vastu tundis huvi ka TTÜ, liitunud Järvamaaga veel kaks mullu Selveris mänginud meest - universaalne Martti Rosenblatt (28) ning libero Johan Vahter (20).

"Ma arvan, et Paidesse sõites hakkavad vastasmeeskonnad tegema ohtralt WC-peatusi," viitab meeskonna vastne peatreener Laimons Raudsepp naljatledes konkurentide ärevusele. "Nad peavad meiega arvestama hakkama," lisab kogenud juhendaja juba märksa tõsisemal toonil.

Mullusest tuumikust jätkavad meeskonnas Ilmar Mõttus, Martin Ruul, Virko ja Keiro Vantsi. Peamisteks lahkujateks on aga karjääri lõpetanud Kristjan Õuekallas ning Romet Priimägi ja Richard Orutar. Esmaspäeval liitub Järvamaaga ka esimene (ja ainus) leegionär, noor leedulane. "Tegu on ühe 21-aastase mängumehega, kes pole nii kõrgel tasemel varem mänginud, ent testiperioodil jättis ta oma nooruse ja uljusega väga hea mulje."

"Meil on selline kihvt võistkond! Kõik poisid on toredad ning ma ütleksin, et mul on vedanud, et mind sellise meeskonna peatreeneriks kutsuti. Johan Vahter täidab küll maikuuni kaitseväelase kohustusi, ent ta saab tänu lahketele ülemustele õhtuti meie treeningutel ja mängudel käia (Järvamaa treenib Tallinnas, aga mängib Paides - toim). Johanist võib Euroopa tasemel libero saada," on Raudsepp äärmiselt lootusrikas.

Muide, Vantsid pole ainsad vennad, kes tänavu Järvamaal mängivad.

"Mulle jäi silma Johan Vaheri seni esiliigas Kiili eest mänginud 27-aastane vend Villu ning võtsin temagi oma meeskonda. Ta on nii universaalne, et võib kõikidel positsioonidel mängida, ent peamiselt kavatsen teda kasutada nurgaründajana," lisab Raudsepp.

Koduse võrkpallihooaja alguseni jääb tänase seisuga kaks nädalat.