yPõhiline probleem? Olematu keemia mängijate vahel ning väljakul kõigele muule peale mängimise keskendumine. Peamine süüdlane? Meeskonna liider ja parim mängija DeMarcus Cousins. Pidev kätelaiutamine, kohtunikega vaidlemine ja kommist ilma jäänud lapsena käitumine on jõudnud sinnamaani, et NBA kohtunikud ei salli meest silmaotsaski ja kuivõrd viled on just kohtunike käes, siis teadlikult (või alateadlikult) karistatakse Cousinsit mõnuga - päris tihti ka teenimatult. See omakorda tekitab Cousinsis frustratsiooni ja nii tekibki surnud ring, mis aastast aastasse annab tooni ja jätab jälje Kingsi sooritustele.

Mina isiklikult olen küll kaotanud lootuse näha teistsuguse suhtumisega Cousinsit. Käesolev hooaeg Kingsis algab Cousinsi jaoks juba viienda treeneri käe all. Eelmise hooaja peatreeneri George Karli (kes muuseas on NBA treeneri ametiks lihtsalt liiga vana ja kehva tervisega) lükkas Cousins uksest välja. Endine Memphis Grizzliese peatreener Dave Joerger, keda peetakse nii-öelda mängijate sõbralikuks treeneriks, saab uuel hooajal oma võimaluse, kuid juba enne hooaja algust on Cousins avaldanud oma rahulolematust Kingsi draft'i ja vabaagentide valikute üle. Meeleolu on juba loodud.

Kahe hooaja vahel lahkusid meeskonnast Quincy Acy, Marco Belinelli, Seth Curry ja Rajon Rondo. Kui Seth Curry välja jätta, olid ülejäänud mehed kõik olulised lülid meeskonnas. Rajon Rondo võib õiges meeskonnas ja õige treeneri käe all olla NBA Top 5 mängujuht. Acy oli Kingsi fännide lemmik, kes oma väheste mänguminutitega võis kompromissitu võitluse ja energiaga mängu pöörde tuua ning Belinelli hoolitses tihti meeskonna pingilt tulevate punktide eest. Samal ajal liitusid Kingsiga hunnik teise ja kolmanda kategooria mängijaid, kellest märkimisväärsemad on ehk Arron Afflalo, Ty Lawson ja Matt Barnes.

Sacramento Kingsi uus koduhall Golden 1 Center koos 4k ultra HD videoekraaniga (üle 38 miljoni piksli). Tuleristsed saab see saal 10. oktoobril, mil Kings võõrustab Maccabi Haifat.

Üks Rajon Rondo lahkumise suuremaid eeliseid on see, et Kings vabanes mängijast, kellel oli samuti suhtumise ja enesekontrolliga probleeme. Ükski meeskond ei talu rohkem kui ühte “hullumeelset” mängijat. Paraku kukuvad meeskonda lisandunud Matt Barnes ja Ty Lawson samasse kategooriasse. Koos Cousinsiga moodustavad nad närvilise kolmiku, mis ei lase võistkonnal tekkida eduks vajalikku keemiat. Kings loodab siiski, et Cousins ja Rudy Gay suudavad teha superhooaja, noormängijad Ben McLemore ja Willie Cauley-Stein arenevad ja rollimängijad täidavad väärikalt oma ülesandeid. Suur probleem on hetkel mängujuhi positsioon, kus Darren Collison - taseme poolest peaks olema põhimängujuhi asendaja - selja taga haigutab tühjus. Varem või hiljem peab Kings selles osas tegema mingeid tehinguid või leppima ebameeldivate tagajärgedega.

Parim, mida Kings teha võiks, oleks üritada DeMarcus Cousins kaubelda võrdväärse(te) mängija(te) vastu. Tehingust võiksid võita nii Kings kui ka Cousins. Meeskond vajab uut sisekliimat ja uut suunda, Cousins uut keskkonda. Paraku on Kings kuulutanud Cousinsi puutumatuks, seega on vähe lootust, et suures pildis midagi muutuks. Kingsi kahe hooaja vahelised tehingud ei lisa erilist optimismi ja raske on näha, miks peaks meeskond sel hooajal saavutama eelmisest parema tulemuse. Dave Joerger on parem treener kui George Karl ning Kingsi kaitsemäng peaks uuel hooajal märgatavalt paranema, kuid ainuüksi treener veel imet ei tee. Tõenäoliselt jääb Kingsi tulemus 30 võidu piirimaile.
Dave Joerger - Kingsi treener alates 9. maist. Kaks päeva varem vallandati ta Memphis Grizzliesist, kus ta töötas aastatel 2007-2016.