17. oktoobril 36-aastaseks saav Gamova on 202-205 cm pikk – kuidas kunagi, kirjutab volley.ee. Enam-vähem sama kõrgelt vaatab alla eksnarvalanna Anna Kajalina, Prantsusmaa tänavune meister. Maikuus võistlemisest loobunud Gamova võistluskaal oli 80 kg.

Juba 16-aastaselt Vene koondisse kutsutud Gamova tuli kaks korda maailmameistriks, kaks korda aitas ta oma maa naiskonna olümpiamängude hõbedasele astmele. Samuti kaks korda pälvis ta Euroopa meistrivõistluste kuldmedali.

Koondise dressi kandis ta 18 aastat. 11-kordne Venemaa meister mängis Vene superliigas põhiliselt Moskva Dünamos ja Kaasani Dünamos, välismaale põikas vaid korraks – Istanbuli Fenerbachesse 2009-2010, tasuks meistritiitel. Homses "Jää hüvasti" mängus on dünamolannad omavahel vastamisi.

Ajakirjanike horde tõrjuv Gamova siiski erandeid teeb. "Mis ma edasi teen? Küll kuulete veel minust," on ta öelnud. "Kohe võin öelda, et see pole töö Duumas, kinofilmis, spordiajakirjanduses ja treenerina." Rio olümpiamängude ajal kommenteeris ta televisioonis Vene naiskonna mänge.