Harrastussportlased ja treenerid on oodatud 4. oktoobri õhtul Treeni teadlikult loengusarja raames jooksu juhendaja Margus Pirksaare loengusse, et teada saada:
* miks väsitakse ettevalmistusest ja kevadel ärgatakse taas
* kuidas võiks olla ülesehitatud ettevalmistusprotsess
* kui palju peab pöörama tähelepanu jõuharjutustele, kuhu sobitada saali rühmatrennid
* mille järgi saab kontrollida, et treeningud sujuvad õiges suunas
* kuidas jagada tempo treeninguid ettevalmistus perioodi

Loengul pööratakse tähelepanu ettevalmistusele, mis ei piirduks ainult lühikese perioodiga, kuidas motiveerida end, räägitakse harjutusvara mitmekesisusest ning kontrollfaktorite treenituse üle. Saab soovitusi, milline võiks olla üldine kehaline ettevalmistus jooksjal talvel - praktilisi näiteid ja harjutusvara.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loeng algab kl 18.00 ja pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektorist: Eesti üks tunnustatumaid jooksu juhendajaid pikamaajooksja Margus Pirksaar on juhendanud nii harrastajaid, kui ka Eesti Meistreid viimasel 15 aastal. Avaldanud hulgaliselt publikatsioone, viinud läbi koolitusi. Tulnud mitmekordseks Eesti meistriks 1 500 m, 5000 m, 10 000 m, poolmaratonis ja täismaratonis. Ta on esindanud Eestit EM-il ja on klubi Jooksupartner üks asutajaid.

Loengusarjal Treeni teadlikult on sel sügisel kokku 11 loengut teisipäeva õhtuti detsembrini. Järgmised 2 loengut peale jooksu teemat on:
11.10 Sundasendi "nutikael" leevendamine harjutuste, manuaalsete meetodite ja enesemassaaži võtetega - füsioterapeut Mati Arend
18.10 Harjutusvara ja teipimine eripiirkondade vigastuste puhul - füsioterapeut IndrekTustit

Registreerimine jooksu ja järgnevatele loengutele siit.

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga ning kaasrahastus on Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.