„Mulle tundub, et me tahtsime end pärast eelmise aasta EM-i lugeda juba kangesti Euroopa tippmeeskonda hulka. Jah, näitasime EM-il tõepoolest head mängu ja võitsime ka tänavu Euroopa liiga, ent kui nüüd edetabeleid vaadata, on ju normaalne, et me Tšehhile kaotasime ja ülejäänud mängud võitsime. Kõik võtab aega – meid on veel natuke vara väga kõvaks koondiseks lugeda,“ sõnab koondise endine peatreener Avo Keel. Ta toob näiteks Soome koondise, kes oli 2007. aasta EM-il ühe punkti kaugusel finaali jõudmisest (lõpuks teeniti 4. koht), ent pole toonast saavutust hiljem korrata suutnud.

Pärnu võrkpalliklubi loots usub, et meie koondisel on piisavalt tasemel vahetusmehi, kes vajadusel mängu sekkuda võivad. Ta toob esile nurgaründaja Karli Alliku, keda, tõsi, on sel nädalal seganud põlvevalu.

„Rõhutaksin seda, et meie varumeestepink pole sugugi tühi. Lisaks neile, kes juba eelmisel nädalal vahetusest mängu pääsesid, on meil võtta ju ka 19-aastane nurgaründaja Karli Allik. Ma mäletan hästi, kuidas 2013. aastal toona samuti 19-aastane Robert Täht valikmängus Rakveres esmakordselt koondise eest väljakule pääses ja kohe väga hea partii tegi. Allikul on võimed midagi sarnast teha,“ lisas Keel.

Eesti ja Rumeenia mäng algab Jablonecis kell 16.00.

Karli Allik