18-aastane Soomer lahkub Euroopa juunioride karikasarjast, kus ta asub liidrist vaid kümne punkti kaugusel. Koostöös Soome meeskonna Kallio Racinguga tekkis võimalus teha kaasa hooaja lõpus kolmel Supersport MM-etapil Euroopas, järgmine aasta on selles seltskonnas kavas sõita juba täishooaeg.

Esimene sõit Supersport klassis on juba tehtud. Nädalavahetusel sai ta Saksamaal Lausitzringil 28 lõpetaja seas 21. koha. Järgmine etapp toimub 2. oktoobril Magny-Cours'is Prantsusmaal. Tegemist on Superbike sarja B-klassiga nagu MotoGP kõrval on näiteks Moto2.

"Plaan on on kindlasti paar, võib-olla kolm aastat sõita samas Supersport sarjas, misjärel peaks juba easi minema Superbike'i poole. Selline see loogiline trepp on," rääkis Soomer täna ERR-i spordiportaalile.

"Konkurents [uues sarjas] on loomulikult väga kõva, aga vale on arvata, et Euroopa juunior Cupis ei ole kõva. Seal on samamoodi kümme noort võidusõitjat, kes tahavad iga hinna eest võita ja on valmis selle jaoks kõik tegema. Ma arvan, et see kool, mis ma sealt saanud olen, on suhteliselt hea."

Soomer lisas, et pääses Supersport sarja vanuse mõttes peaaegu viimasel hetkel: "Enam-vähem sellises vanuses sinna minnaksegi. Praegu ma olen suhteliselt kõige noorem, aga see on see vanus, millal sinna peab hakkama minema – muidu jääd juba hiljaks."