Kuuekordne maailmameister, inglane Jonny Brownlee juhtis võistlust turvalise edumaaga ning paistis liikuvat kindla võidu suunas, kuni paarsada meetrit enne finišit jõud otsa lõppes. Jonny suutis vaevu püsti püsida, edasiliikumisest rääkimata.

Jonny ja kogu võistlust jälginud spordipubliku õnneks oli üks liidri kahest lähimast jälitajast Londoni ja Rio olümpiavõitja Alistair Brownlee, kes nooremat venda, samuti kahekordset olümpiamedalisti, tee kõrvale ei jätnud. 28-aastane Alistair haaras Jonnyst kinni ja sisuliselt talutas ta üle finišijoone.

Võistluse võitis Lõuna-Aafrika Vabariigi triatleet Henri Schoemann, kes triumfi ka hoogsalt tähistas, olgugi, et temaga koos liikunud Alistair loobus venda hädas nähes esikoha püüdmisest. Vennad Brownlee'd lõpetasid teise ja kolmandana, seejuures finišijoone lasi Alistair ületada Jonnyl endast varem.

Põhjus, miks 26-aastase Jonny jaoks võistluse lõpetamine ja just kõrge kohaga lõpetamine niivõrd oluline oli, seisnes selles, et ta liikus tänu võistluse juhtimisele ka MK-sarja üldvõidu kursil. Paraku üldvõitu siiski ei tulnud - hispaanlane Mario Mola sai Mehhikos viienda koha ning jäi kokkuvõttes napilt, 4 punktiga, inglase ette.

Olgugi, et vennad Brownlee'd võitsid etteastega kogu maailma lugupidamise, otsustasid hispaanlased anda sisse protesti. Kohtunikud suutsid aga reeglitest seekord kaugemale vaadata ning jätsid nii Jonny kui Alistairi tulemuse jõusse. Eks otsuselangetamist tegi kergemaks ka tõsiasi, et sarja üldvõidust jäi Jonny ilma niikuinii.