Avaringist purjetati kindlalt läbi, alistades Rootsi, Taani ja Luksemburg, teises ollakse pigem autsaiderid, kes üritavad üllatada. „Poola on väga kõva, teisedki peaksid olema meist tasemelt tugevamad, kuid naabritele ja hõimukaaslastele tahaks ikka ära teha,“ sõnas peatreener Marko Mett. „Loodan, et tuleb vähemalt mõni geimi võit ja võib-olla ka mängu võit,“ lisas sidemängija Julija Mõnnakmäe.

Kevadiste mängudega võrreldes on koosseisust puudu kolm kogenud mängijat – Anna Kajalina, Polina Bratuhhina-Pitou ja Mari-Liis Graumann. „Kindlasti on kaotus suur. Kogenud mängijad annavad võistkonnale stabiilsust,“ ei salanud Mõnnakmäe. Mett on veendunud, et rünnakul nüüd rohkem koormust saavad Nette Peit, Kertu Laak ja Kristiine Miilen hätta ei jää. Nurgaründaja Anu Ennok kinnitab samuti: füüsiliselt on noored heal tasemel. Graumann keskendub igapäevasele tööle, Kristi Nõlvaku kõrval täidab koondises libero rolli Pille Vahtra.

Hiljuti sai rahvusnaiskond kolmel korral jagu Rovaniemi klubist. Mett nentis, et ideaalis tahtnuks kohtuda mõistagi tugevamate vastastega. „Oleks soovinud korra sugeda saada. Loomulikult oleks tahtnud tugevamaid sparringupartnereid, tulevikus üritame vaadata Valgevene ja Venemaa poole,“ ütles Mett.

Eelmises EM-tsüklis sai üle pika aja kokku kutsutud Eesti võistkond 34. koha. Poola oli kaheksas, Ungari 12. ja Soome 21.

Eesti kohtub reedel Ungariga, laupäeval Poola ja pühapäeval Soomega. Nädal hiljem toimub teine turniir Poolas Bielsko-Białas. Grupi võitja pääseb otse finaalturniirile, teise koha omanik play-off’i.

Eesti koondis

Sidemängijad: Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatsev
Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kristiine Miilen
Nurgaründajad: Anu Ennok, Nette Peit, Kaisa Õunpuu
Temporündajad: Eliise Hollas, Liis Kullerkann, Eliisa Peit
Liberod: Kristi Nõlvak, Pille Vahtra
Tugipersonal: peatreener Marko Mett, abitreener Andrei Ojamets, ÜKE treener Indrek Verro, füsioterapeut Kärt Kürsa, statistik/mänedžer Mihkel Sagar.