Septembris saab tasuta või tavapärasest oluliselt väiksema tasu eest osaleda spordiklubides üle-Eesti arvukatel avatud treeningutel. Spordinädal 2016 raames on võimalik proovida rühma- ja jõusaalitreeninguid, teha tutvust erinevate spordialadega - vibulaskmine, ilu-rulluisutamine, maadlus, karate, jooksmine, jalgpall jne jne.

Spordinädala jooksul kõikides klubides erihinnaga klubikülastust pakkuva MyFitnessi turundusjuhi Marika Mäsaku sõnul julgustatakse inimesi tegema kõige raskem samm – samm koduuksest välja.

“Ärgitame kõiki, kes on seni olnud spordikauged või pole erinevatel põhjustel söandanud klubisse tulla, treeningutega alustama ja seeläbi asuma tervislikuma ja aktiivsema elustiili teele,” ütles Mäsak. “Oleme tähele pannud, et paljud ühekordsed külastajad otsustavad proovi- või näidistrenni järel klubiga liituda ning seeläbi spordiga regulaarselt tegelema hakata. Ehk inimesed tahavad ja neile meeldib, aga miskipärast kardetakse. Pärast esimest sammu läheb tegelikult lihtsaks, sest trennis käia on ju mõnus.”

Kui MyFitnessi treeningud on suunatud eeskätt täiskasvanutele, siis lapsi ja noori kutsub rohkem liikuma Eestimaa Spordihing 2013 laureaat ja Korrus3 maadlustreener Martin Plaser.

“Lapsed ei mõtle selle peale, et kui ma päevas vähemalt ühe tunni jagu ei liigu või palju krõpse söön, tekivad erinevad tervisprobleemid, mis hakkavad tulevikus kurjalt kätte maksma. Selle peale peavad mõtlema vanemad,” ütles Plaser. “Lastele peab näitama, et treeningud on mitmekülgsed, huvitavad ja lõbusad. Nad tuleb tuua toast ja arvuti tagant spordisaali või õue. Seda saab teha näiteks selliselt, kui lapsevanemad saavad oma trenni ka lapsed kaasa võtta või siis vastupidi. Üks trenni aeg, kõik liiguvad. Meie klubi, Korrus3 seda võimalust pakub ja tulemused on väga positiivsed.“.

Regulaarse liikumisharrastusega tegeleb 45% Eesti täisealisest elanikkonnast, mis on liikumisharrastuse uuringu seitsmeteistkümne aastase ajaloo kõrgeim näitaja. Samas 33% elanikkonnast ei tegele liikumisharrastusega üldse. Põhjustena tuuakse esile aja- ja huvipuudust, piisava sissetuleku ja tööandjapoolse toetuse puudust, aga ka halba tervislikku seisundit. Lapsed liiguvad piisavalt ehk vähemalt 1 tund päevas ainult 6.-8. eluaastani.

Spordinädala suur eesmärk on tervem ja elujõulisem Eesti. On fakt, et Eesti elanikud ei liigu piisavalt. Eesti Olümpiakomitee soovib seda koos koolide, klubide ja spordiorganisatsioonidega muuta. 9 päeva jooksul toimub üle 350 koolis arvukalt sportlikke sündmusi, et muuta noored liikuvamaks. Tänavu annavad spordinädala õnnestumisse suure panuse ka spordiklubid, kes korraldavad nii noortele kui täiskasvanutele avatud treeninguid.

Kõik spordinädalal toimuvad sündmused on leitavad aadressil www.spordinadal.ee, põnevat infot ja värskeid uudiseid leiab Facebooki lehelt www.facebook.com/eestimaaliigub.

Euroopa spordinädal on Euroopa Komisjoni algatus, millega soovitakse tõsta inimeste liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust terves Euroopa Liidus. Spordinädal 2016 läbiviijad Eestis on Ühendus Sport Kõigile, Eesti Olümpiakomitee, Kultuuriministeerium, Eesti Koolispordi Liit, Eestimaa Spordiliit Jõud, piirkondlikud spordiliidud. Spordinädal 2016 toetajad on Euroopa Komisjon, Coop Eesti ja Tallink.