"Kurb, kurb, kurb oli see pilt," vangutas Piiroja pead. "Pehrssoni tulekuga tundus alguses, et hakkab looma ja paistis, et asi läheb paremaks, aga nüüd näeb see pigem taandarengu moodi välja."

Piiroja nägi ohumärke juba valiksarjale eelnenud sõprusmängus, kui Pärnus viigistati eduseisust Maltaga 1:1. "Malta mäng oli juba ohusignaal. Nüüd sai see ka kinnitust. Ma ju natuke tean, mis võistkonnas toimub. Tehakse peensusteni ja äärmiselt professionaalset tööd, aga ei teki seda positiivset energiat, mis väljakule kanduks. Inimesed näevad vaeva, aga platsil ei ole meeskond. On vaid 11 mängijat, kes nagu polekski varem koos mänginud," ütles endine keskkaitsja.

"Omal ajal oli meil pundi vaim ja kõik võisid üksteise peale loota. Seda ongi väga raske kunstlikult saavutada. See kas on või ei ole. Praegu ei ole. Ma ei ütleks, et me olime oluliselt paremad mängijad, aga meil olid koondises tüübid, kellel oli üks tugev külg, mis teda teistest eristas ja mis torkas silma. Praegu oleme ümarad. Nagu hall mass. Meil on mõned säravad mängijad veel vanast ajast olemas, kellel on häid omadusi, aga kõik, mis peale tuleb... No ei näe, et neil oleks neid külgi, milles nad selgelt paremad on."

Piiroja kritiseeris ka koondise treenerite mängijate valikut, nimesid siiski nimetamata: "Eks peatreener on ka kaardid pannud valede mängijate peale. Sa pead tegema valiku ja see on tehtud, nüüd on seda rakse muuta. Aga praegu tundub, et uued mehed ei vea välja."

Eesti jalgpallikoondis enne mängu Maltaga.

Praeguste koondislaste intervjuudest on juba mõnda aega läbi kumanud usaldamatus treeneri valikute ja käekirja üle, eriti veteranmängijate poolt. "Mina ei ole riietusruumis ega ole ka ühelgi koosolekul Magnuse käe all olnud (2015 märtsikuine lahkumismäng välja arvata - G.L.). Mul on väga raske objektiivselt kommenteerida, mis mängijad treenerist arvavad. Ei taha ka kellelegi liiga teha, sest ei tea, mis ülesandeid neile antakse," ei osanud Piiroja meeskonna sisekliimat kommenteerida.

"Kõige hullem on see, et ma ei näe hingestatud mängu. Ei näe, et isegi proovitaks. Noored mehed lasid eile lihtsalt jala sirgu. Jäetakse mulje, et võideldakse natuke, aga võitlust ennast ei ole."

Ja lõpetuseks see kõige tähtsam teema ehk peatreener Magnus Pehrssoni küsimus. Piiroja leiab, et aeg on küps. Kui järgmise kolme mänguga - Gibraltar, Kreeka, Belgia - midagi kardinaalselt ei parane, tuleb teha muutusi.

"Ma nimesid ei tea, kes vaateväljas on, aga aeg võib küps olla küll. Tundes jalgpalliliidu loogikat, siis arvan, et peatreeneri teema võetakse kindlasti käsile. Eks näis, mis saama hakkab. Tuleb need kolm mängu kuidagi ära mängida ja vaadata. Kui on aeg midagi muuta, siis tuleb muuta," arvas Piiroja.