Viimase EM-finaalturniiri võõrustaja Prantusmaa alustas 2018. aasta jalgpalli MM-valikturniiri võõrsil 0:0 viigiga Valgevene vastu.

Statistika järgi oli prantslaste pallivaldamisprotsent 64 % väljakuperemeeste 36 % vastu. Pealelöögid olid Prantsusmaa kasuks 23-3, löögid väravale 10-0, nurgalöögid 6-2. Ometi skoori prantslastel avada ei õnnestunud.

Teises A-grupi mängus korraldasid väravasaju Bulgaaria ja Luksemburg, esimene võttis 4:3 võidu, kusjuures 62. minutil juhtis Luksemburg veel 2:1. Rootsi tegi koduväljakul Hollandiga väärtusliku 1:1 viigi.

Eesti alagrupi teises mängus sai Kreeka 4:1 jagu võõrsil Gibraltarist, kes oli veel avapoolaja lõpuminutitel kinni 1:1 viigis. 44. minutil lõid gibraltarlased aga omavärava ning enne vaheajale minekut sepistas Kreeka veel kaks kolli. Meie alagrupi favoriit Belgia oli kindlalt 3:0 üle võõrsil Küprosest.

Läti alustas B-alagrupis raske 1:0 võiduga võõrsil Andorra üle, samal ajal kui Fääri saared võitlesid kodus Ungarilt välja 0:0 viigi. Teises selle grupi mängus alistas kohtumise kümnekesi lõpetanud Šveits kodus 2:0 Portugali.