Väljaku avamisele on oodatud kõik jalgpalli ja golfihuvilised, et tutvuda footgolfi olemusega ja saada esimene mängukogemus. Saare Golf tegevjuhi Marko Kaldoja sõnul on footgolfi mänguvõimaluse loomist kaalutud kaua: “Otsustasime avada mänguvõimaluse nüüd sügisel, et testida, kuidas nii saarlastele endile kui külalistele meeldib, et teha järgmisi plaane. Eesmärk on saarel vaba aja veetmise võimaluste rikastamine ning spordialade-ülese koostöö arendamine.”

Footgolfi mõtles välja endine FC Barcelona mängija Juan Manuel Asensi ja esimene footgolfi võistlus peeti 2009. aastal Hollandis. Mäng on kombinatsioon golfist ja jalgpallist. Jalaga on vaja lüüa jalgpall võimalikult väheste löökidega auku, rakendades golfireegleid ning tulemuse märkimise viisi. Riietus on sportlik ja vastavalt ilmale, jalga lamedapõhjalised spordijalanõud, näiteks jooksutossud. Saare Golf treeneri Mari Suursalu sõnul on mäng väga populaarne Ameerikas, kus alates 2006. aastast on avatud ligi 700 footgolfi väljakut. 2012. a. loodi ka Rahvusvaheline Footgolfi Liit, kes korraldas aastal 2012 esimesed maailmameistrivõistlused.

Avamisnädalal on väljak avatud E, T, N, P kell 15:00-20:00, alates septembrist E, K, L kell 15:00-19:00. Mänguringi hinnad on sõbralikud: 6 rada 5 eurot, 12 rada 10 eurot. Võib kaasa võtta oma jalgpalli või saab seda rentida golfiväljakult. Mängule tulekuks on mõistlik end registreerida booking@saaregolf.ee või helistades 45 33 502.

Kooli alguse puhul on septembri lõpuni restoran Mo ja Sportlandi 29. augusti ja 30. septembri vahelise perioodi ostutšekkide esitamisel mängimine väljakul tasuta.