Tänane esimene võistlussõit läks eestlastel suhteliselt hästi, meie esipaar lõpetas 16. kohal. Teises sõidus piirduti 28. tulemusega, mis tähendas etapi kokkuvõttes 20. kohta.

„Täiesti uus kogemus, jõhkralt kõrged mäed on siin: pane kolm Kiviõli tõusu üksteise otsa ja siis tule teiselt poolt sama kõrgelt alla,“ kirjeldas Kert Varik Alpide vahel asuvat krossirada. Rajal oli üks hüpe, ülejäänud trass kulges sinka-vonka mäest üles-alla, negatiivsed kurvid ja väga kõrge keskmine kiirus. „Tolmas ka hirmsasti, midagi näha ei olnud.“

„Teises sõidus ei juhtunud midagi peale selle, et stardis hakkas ratas õli lekkima ja ei julgenud sõitu minna,“ kommenteeris Varik.

Saksamaal võitsid inglased Stuart Brown - Josh Chamberlain, kes said esimese koha ka mõlemas võistlussõidus. Teiseks tulid Etienne Bax - Robbie Bax (mõlemad Holland) ja kolmandaks Tomas Cermak - Ondrej Cermak (Tšehhi).

Maailmameistrivõistluste üldarvestuses on eestlased enne viimast etappi 80 punktiga 19ndad. Juhivad Jan Hendrickx - Ben van den Bogaart (Belgia – Holland) 384 punktiga.

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistlused lõpevad 18. septembril Saksamaal Rudersbergis.