Mullu kõigest 14-aastaselt oma esimese meistrivõistluste medali, hõbeda võitnud Hellat tegi teisel päeval 77 lööki (+5) ja juhib pühapäevase otsustava vaatuse eel saldoga +6.

"Kõik võimalused esikoha võitmiseks on olemas," sõnas Hellat pärast võistlust. "Väga raske oli sellise tugeva tuulega mängida, aga tunnen end enesekindlalt ja ka vorm on hooaja lõpu poole paremaks läinud."

Kolme löögiga kaotavad Hellatile +9 peal neli mängijat - Eesti midamatööride viimaste aastate paremaid golfareid, oma esimest meistrivõistluste medalit jahtiv Janno Sild (teisel päeval 78 lööki), Timo Raukas (80), tiitlikaitsja Sander Aadusaar (80) ja avapäeva järel juhtinud Martin Järve (81).

Kui kuus rada mängida, oli hoopis Eesti esigolfar Aadusaar kolme löögiga ülejäänute ees juhtimas, ent tegi siis kuuest rajast neljal bogey ja ühel double bogey.

Nelikust omakorda kaks lööki tagapool asuvad saldoga +11 Egeti Liiv, kes 78 löögiga kerkis pärast pettumuse valmistanud avapäeva tagasi medalimängu, ja 82 lööki kirja saanud Joonas Juan Turba.

Naistest kasvatas oma edu sarnaselt Hellatile teisel päeval parimana 77 lööki kogunud Liis Kuuli, kelle kahe päeva kogusumma on +13. Nelja löögiga kaotab talle Eesti löögimängu meistrivõistluste ajaloos enim medaleid võitnud Kadi Hilpus-Meldrum (79) ja talle omakorda nelja löögiga tiitlikaitsja Annika Meos (83).

Eesti meistrivõistluste otsustavast võistluspäevast teeb Delfi TV otseülekande pühapäeval algusega kell 12.