Kodumaad väisav Tanel Kangert sedakorda maratoni kerge treeninguna ei võtnud ja vajutas gaasi põhja kohe stardist. Viiendaks kilomeetriks oli tema tempo jõukohane vaid Peeter Tarvis juuniorile ning kahele Läti profiratturile, Martins Blumsile ja Arnis Petersonsile. Pea pool maratoni võitles Peeter Tarvis üksi kahe lätlasega, kuniks vahepeal ratast parandanud Kangert kolmikule järele jõudis. Läti-Eesti maavõistlus lahenes viimase joogipunkti juures, kui ühel tõusul õnnestus Peeter Tarvisel sisse sõita viiesekundiline vahe ning üle õla tagasi ta enam ei vaadanudki.

Finišis oli valitseva Eesti meistri edu järgmiste ees üle kuue minuti. Tänane võit tähendas ühtlasi ka üldliidri vahetust sarjas - viimasel etapil stardib Tarvis juba liidrisärgis.

Naiste arvestuses jätkus Liisa Ehrbergi võidukäik, teiseks platseerus taaskord Janelle Uibokand ning seekord spurtis kolmandale kohale Greete Steinburg. Ka naiste arvestuses vahetus üldliider ning viimasele etapile läheb Opeli liidrisärgis starti Greete Steinburg.

Mööda laugeid Jõulumäe männimetsa aluseid radu kulgenud maratoni võttis seekord ette 770 rattasõpra, võistluskeskuses maha märgitud Nööbiku lastesõitudel osales 182 last.

Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sarjas on ees veel vaid viimane osavõistlus, Kalevipoja Rattamaraton Kuremaal.