23-aastane ja 201 cm pikkune ääremängija Venky Jois tuleb Tartusse pärast edukat ülikoolikarjääri USA-s, kus mees viskas oma viimasel hooajal Eastern Washington Eaglesi ridades keskmiselt 16,7 punkti, võttis 8,7 lauapalli ning andis 2,5 korvisöötu.

Tema nimel on olnud kaheksa erinevat rekordit, sealhulgas punktide, visketabavuse, pealtpanekute ja blokkide arvestuses. Joisil on silmapaistev karjäär seljataga ka koduses Austraalias, kust enne ülikooli siirdumist jäi näppude vahele nii keskkoolide meistritiitel (2010) kui ka aasta noormängija tiitel regionaalsest liigast (2011).

Ülikoolihooaja lõppedes käis Jois treenimas NBA meeskonna Sacramento Kings ridades, kuid selleaastases draft'is talle kohta ei leidunud. Ülikoolis meditsiini õppinud Joisi on endised treenerid ja tiimikaaslased iseloomustanud kui tublit töötegijat ja hingestatud mängijat, kes on väljakul kiire, atleetlik ja plahvatusohtlik.

Täna jõudis Tartusse ka tagamängija Mandell Thomas.

188cm pikkune Thomas mängis ülikoolikorvpalli Fordham Ramsi meeskonnas, kus viimasel hooajal kogus keskmiselt 12,3 punkti, 3,6 lauapalli ja 1,9 korvisöötu. Tema leivanumbriks on aga vaheltlõiked: neid tegi ta viimasel hooajal keskmiselt 2,1 mängus, mis oli Atlantic 10 liigas teine tulemus.

Meeskonnas on teda kirjeldatud kui püüdlikku mängijat, kes teisi hea eeskujuga juhib. Vabal ajal tegeleb Thomas aktiivselt ka heategevusega kodukandis Rochesteris. Tartusse tuleb tema esialgu kuuajase katseajaga.

Veel on Tartu meeskonnaga võõrleegionäridest liitumas tsenter Dominykas Milka.