Avaveerandist alates kohtumist juhtinud serblased hoidsid oma edu kindlalt matši lõpuni ning võitsid Serbia riigi esimese meeste veepallikulla - Jugoslaavia võitis kuldmedali 1968., 1984. ja 1988. aasta olümpiaturniiril. Serbia (või Serbia ja Montenegro) on küll olnud viimasel neljal OMil alati medalil, kuid selle perioodi jooksul saadi kolm pronksi ja üks hõbe.

Ajaloo edukaim veepalliriik, meeste seas üheksa kulda võitnud Ungari jäi teist olümpiat järjest medalita. Horvaatia jaoks oli tegemist teise medaliga - Londonis said punavalgeruudulised kuldmedali.

Kaugele ei jäänud isegi eksjugoslaavlaste kolmikvõit - kolmanda koha matšis alistas Itaalia tulemusega 12:10 Montenegro tiimi.

Montenegro on sealjuures kõigil kolmel meeste veepalliturniiril, kus neil on iseseisva riigina olnud võimalus osaleda, tulnud just nimelt neljandale kohale. Tõsiasja teeb tragikoomilisemaks see, et 2006. aastal iseseisvunud montenegrolased on olümpiamängudelt seni võitnud vaid ühe medali - seda 2012. aastal naiste käsipallis.