Jevgeni Tišenko alistas Rio raskekaalu poksi finaalis Kasahstani poksija Vassili Leviti kohtunike ühehäälse otsusega - nii otsustasid kohtunikud ning nii jääb läheb see igaveseks olümpiaajalukku.

Kuid tulemusega ei olnud esimesena nõus mitte ainult Kasahstani poksija, vaid ka publik, kes otsuse kuulutamise ajal ning medalitseremoonial tugevat vilekoori lasi.

"Jevgeni Tišenko läheb igaveseks ajalukku kui 2016. aasta olümpiamängude raskekaalu poksi võitja. Nagu ka Park Si-Hun on 1988. aasta keskkaalu olümpiavõitja," kirjutas poksisait badlefthook, tuletades meelde Souli olümpiafinaali, kus Lõuna-Korea poksija finaalis kohtunike hinnangul oma ajastu ühe legendaarseima poksija Roy Jones juuniori alistas, olgugi, et Jones tabas Si-Huni matši jooksul pea kolm korda enam.

Sarnaselt Roy Jones'ile poksis ka Levit selgelt paremini, tabades enam ning olles matšis selgelt aktiivsem.

"Võimsad vasakhaagid raputasid Tišenkot. Ta oli selgelt hädas ning proovis klinšimisega end matšis hoida. Kuid vaid üks kohtunik andis raundivõidu kasahhile," imestas Boxing News.

Mõlema poksisaidi kinnituseks andis oma hinnangu ka AP, kirjutades: "Hea, et olümpiale lubatakse profipoksijaid. Võibolla tulevad tulevikus koos nendega ka professionaalsed kohtunikud."