Kaks eestlast kettaheite suurel lõppvõistlusel pole iseenesest midagi uut. Isegi kaks eestlast poodiumil poleks päris uus. Mäletate, see juhtus Euroopa meistrivõistlustel Göteborgis 2006, kui Gerd Kanter leedulase Virgilijus Alekna järel teiseks ja Aleksander Tammert kolmandaks tuli!

Kõigi aegade suurtest heidab Kanteri kõrval finaalis poolakas Piotr Malachowski. Ta pole ammu tähtsatel võistlustel alt läinud. Eelmise olümpia võitja sakslane Robert Harting langes eelvõistlusega välja. Kaua arvati, et ta simuleerib tõsist vigastust, kavaldab, aga ju põlvevigastus ikka tõsine on.

Niisiis, favoriit on Piotr Malachowski, Poola. 33 aastat vana, 193 cm, pikk, 130 kilo raske. 2015. aastast valitsev maailmameister, kahekordne Euroopa meister. juba Pekingi olümpial 2008 seisis ta koos Kanteri ja Aleknaga pjedestaalil.
Nad marsivad välja Rio aja järgi 10.50, meil on siis 16.50. Kanter alustab kolmandana ja Kupper seitsmendana, Malachowski on heitejärjekorras viimane, kaheteistkümnes.
Pöidlad pihku!

* * *
Sulgpallur Raul Must kohtub meie aja järgi eeloleval ööl prantslase Brice Levandeziga. Tema ametikaaslane Kati Tolmoff ootab talle alistunud Hongkongi mängija Yip Pui Yini ja temast jagu saanud Tai piiga Ratchanok Intanoni mängu. Kui Intanon võidab, saab Tolmoff karjääri viimasel võistlusel suurepärase 14. koha!

* * *
Purjetamises on Ingrid Puustal kiitu väärt 11. koht käes, teised jätkavad. Medalisõit jääb seekord veel sõitmata, aga nelja aasta pärast on jälle olümpia!

* * *
Supervennad need veteranid! Ameeriklase Anthony Ervini eilne 50 m vabaujumine tegi temast kõigi aegade vanima individuaalkulla võitja. Nad olid Michael Phelpsiga koondislased juba 2000. aastal Sydneys, kuid siis oli Phelps päris koolipoiss.

* * *
Üks ennustus on ka täkke läinud: Lõuna-Korea ei loovutanud vibulaskmises ainsatki kuldmedalit.

Täna oleks paslik ennustada, et Gerd Kanter saab medali. Ega suur soov ja ennustus äkki segi lähe? Ja ikkagi: usun, et Kanter tõuseb täna pjedestaalile ja Eesti lipp kerkib!

Rio teleülekannete kava:
11.30 kergejõustik @ TV3
12.35 korvpall USA - Serbia @ Viasat Sport Baltic
15.30 kergejõustik OTSE @ TV3
16.30 rattasõit @ Viasat Sport Baltic
16.50 kergejõustik OTSE @ Viasat Sport Baltic
18.50 tennis OTSE @ Viasat Sport Baltic
20.05 korvpall Argentiina – Brasiilia OTSE @ Viasat Sport Baltic
22.00 tennis OTSE @ Viasat Sport Baltic
23.00 sulgpall @ Viasati Rio lisakanal OS6
23.25 rattasõit OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.55 korvpall Hispaania – Leedu OTSE @ Viasat Sport Baltic
02.00 kergejõustik OTSE @ TV3
02.40 kergejõustik OTSE @ Viasat Sport Baltic
04.30 sulgpall @ Viasati Rio lisakanal OS5
05.25 tõstmine @ Viasat Sport Baltic

Rio olümpiamängude kuute lisakanalit näeb Viasati satelliit-tv ja Telia Viasati spordikanalite teemapaketi vahendusel.