17 aastane ja 203 cm pikkune noormees jäi Laboral Kutxa skautidele silma rahvusvahelistes mängudes, eriliselt mullu suvel U16 Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni turniiril, kus ta nimetati kõige väärtuslikumaks mängijaks. Raieste on Viimsi klubi teine kasvandik, keda tiivad Hispaaniasse kannavad. Karl-Robin Jürjens õppis Sevilla Cajasoli noorteakadeemias aastatel 2012-2014.

Viimsi klubi tegevjuhi Tanel Einaste sõnul olid läbirääkimised hispaanlastega ülemineku osas pikad ja vaevalised, aga lõpuks mõlemaid pooli rahuldava tulemusele siiski jõuti. „Ma tõstaks eriliselt esile kõigi treenerite rolli, kes töötasid Raiestega pikki aastaid. On suur tunnustus, kui Hispaania tippklubi näeb sinu õpilases sedavõrd suurt potentsiaali, et on valmis selleks üleminekusse ja loomulikult mängijasse investeerima.“

Kevadel U18 Eesti meistrivõistluste Final Fouris käeluu murdnud Raieste peaks Hispaaniasse lahkuma augusti lõpus. Lepingu kogupikkus on viis aastat, aga klausliga, et iga etapi lõpus vaadatakse asjad üle. Mullu mängis ta Audentese SG/Noortekoondisega Alexela meistriliigas, kus tegi kaasa 26 kohtumises visates keskmiselt 7,6 puntki ja võttes 3,6 lauapalli.