Eestlase võitmise järel käis Imre jaks poolfinaalis üle suurfavoriidist Gauthier Grumierist, finaalis kohtus 41-aastane vehkleja korealase Sangyoung Parkiga.

Vaid 20-aastane Park oli sealjuures finaalmatšis täiesti nurka surutud - Imre juhtis viimasel kolmandikul 14:10 ning vajas seega vaid ühte torget, et käed taeva poole tõsta. Liigselt võetud riskid ning korealase südikas tegutsemine pööras olukorra aga pea peale - Park tegi viis torget järjest ning röövis vastase nina alt kuldmedali!

"Ma ei saa aru, mida ma teen. Tunnen end lihtsalt väga hästi, need on võib-olla mu viimased olümpiamängud. Olin nii Pekingis kui Londonis 16 parema seas, aga nüüd läheb mul palju paremini. Proovin kõike," sõnas 41-aastane vehkleja pärast eestlase alistamist, kui veel ei teadnud, et saab mõni tund hiljem kaela hõbemedali.

Imrel oli varasemast ette näidata kaks olümpiamedalit - 1996. aastal Atlantas saadud individuaalne pronks ning 2004. aastal Ateenas võidetud meeskondlik hõbe. Park võistleb aga alles oma esimesel olümpial.