Kultuuriminister osaleb tänasel mängude avatseremoonial ja läheb toetama Eesti sportlaste võistlusi. „Meie sportlaste pingutus väärib juba praegu tunnustust. Kui tehtud töö olümpiastardis maksimaalselt realiseerida suudetakse, on medaliriikide hulka jõudmine võimalik. Eesti spordile ja kogu meie riigile tähendaks see suurt tähelepanu ja au,“ rääkis Saar enne Riosse sõitmist.

Minister lisas, et võistlus medalite nimel peab olema jäägitult kooskõlas olümpia ideaalidega. „Sama sõnumit kannab pöördumine, mille on praeguseks allkirjastanud 20 Euroopa riigi spordivaldkonna eest vastutavad ministrid. Doping on suurim oht nende ideaalide püsimisele ning maailma spordiorganisatsioonid peavad tegema kõik endast sõltuva, et aus konkurents oleks kaitstud,“ rääkis Saar.

Saar rõhutas olümpiamängude mõtte laiemat tähendust igaühele meist ning viitas uuringutele, mille kohaselt harrastab praegu liikumist veidi alla poole Eesti elanikest. „See on üle Euroopa Liidu keskmise, aga jääb kaugele maha Põhjamaade näitajatest. Tippsportlaste eeskuju innustab sportima ja seeläbi soodustab igati seda, et me oleksime liikuvamad ja elaksime pika elu tervena. Samast eesmärgist on kantud ka Kultuuriministeeriumi algatused, näiteks valitsuses arutlusel olev seadusemuudatus, mis 2018. aastast vabastab tööandjad töötajatele tehtavad tervisekulutused erisoodustusmaksust,“ lisas kultuuriminister.

Saar jääb olümpialinna 13. augustini, pärast seda esindab spordivaldkonna eest vastutavat ministeeriumi olümpialinnas kuni mängude lõpuni Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn.