"Ei saa nuriseda. Ega 1936. aastal Berliini olümpial parem polnud. Oleneb, kuidas vaadata. Meie, ratturid, oleme alati pigem vaeslapse rollis olnud ja kasinamaga harjunud kui näiteks jalgpallurid. Võrreldes kettaheitjatega aga oleme võib-olla tõesti miljonärid. Eks inimene ihkab alati paremat, aga tegelikult on tipp-topp! Ei pea ju kuskil kasarmus ega telgis ööbima," rääkis Taaramäe Eesti ajakirjanikele olümpiaküla meediaalas.

Tanel Kangert ütles, et magab siin sama hästi kui kodus. Ei nurise temagi. "Ajavahest tingituna küll mingit probleemi pole. Magan nagu kodus, juba esimesest päevast peale. Seda, mida teie üritate välja pinnida - jõle seksipidu ja trall - seda pole mina näinud. Ei usu sellesse. See on teil mingi legend," muigas Kangert.

Neli aastat on räägitud, et Rio olümpiarada on ratturitel kõigi aegade tiitlivõistluste raskeim. Taaramäe sõnul täpselt nii ongi: "Neli aastat on lauldud, et rada on raske. Olles seda nüüd oma silmaga näinud, võin kinnitada, et ongi. Lõpuosa on oluliselt raskem kui algus - järsk tõus ja suhteliselt kehv tee, mis mängib ka kindlasti oma rolli. Klassikaline tugeva mehe rada. Kes heas vormis on ja hästi ronib, sellel probleeme pole."

Kirsipuu taktikast

Eesti ratturite treener Jaan Kirsipuu sõnul pole veel paika pandud, kelle peale võistluspäeval rohkem panustatakse. "Seda räägime homme, kui kõik selge, kuidas päev korralduslikult välja näeb. Õnneks on mõlemad mehed väga heas vormis. Nad peavad oma sisetunnet usaldama. Mina ei tea ju, mida nad tunnevad ja kuidas mõtlevad," sõnas Kirsipuu.

Taktika on üldjoontes lihtne: tuleb jälgida tipptegijaid ja mitte iga väikse rünnaku peale sabinasse minna. "Proovime tipptegijatega sammu pidada. Selge see, et Hispaania ja Itaalia koondiste õlule selle sõidu kontrollimine jääb. Alguses lähevad ilmselt väiksemate tiimide mehed eest, kellel pole suurt lootust võidusõidul head kohta saada. Nad üritavad pikalt eest ära saada ja vaatavad, mis siis saab. Suured tiimid, kellel on oma favoriidid olemas, peavad siis vastutuse võtma ja jooksikud gruppi tagasi tooma."