Kehakaalu -90kg esimeses ringis oli Mattias vaba, teises ringis oli ta kindlalt parem hollandlasest Martijn van de Venist, tehes kaks yukot, lisaks sai vastane veel ka kolm hoiatust. Teises ringis tuli vastaseks sakslane, kadettide eelmise aasta maailmameister Falk Petersilka, kohtumine oli tasavägine ning üks yuko vääriline heide tagas Kuusikule võidu ja pääsu veerandfinaali, kus ta alistas kinnihoidmisega aseri Azar Yagubovi.

Poolfinaalis tuli vastu võtta valus kaotus grusiinilt Onise Saneblidzelt, kadettide eelmise aasta maailmameistrivõistluste pronksilt ja selle aasta Ateena juunioride Euroopa karikaetapi võitjalt. Vastane tegi ühe yuko väärilise heite ning kuidas ka Mattias ei püüdnud, ometi ei suutnud ta heidet teha, vastane sai küll kolm hoiatust, kuid siis lõppes aeg ning napp võit kuuluski grusiinile. Kolmanda koha matsis heitis Kuusik sakslase Philipp Haugi 2.25-ga ipponi vääriliselt tatamile ja võitis juba neljandal karikaetapil kolmanda koha, lisaks veel võit eelmisel etapil Poolas. Kahel korral on ta olnud viies.

Nüüd tuleb augusti keskel enne Euroopa meistrivõistlusi veel ühine laager sakslaste ja venelastega, kus antakse vormile viimane lihv. Maailma edetabelis on ta 14. kohal, eurooplastest kaheksas.

Kokku oli eestlasi Berliinis tatamil kuus noormeest ja üks neiu. Enamikule lõppes võistlus esimeses ringis. Kuni 100kg noormeeste hulgas oli Otto Krister Imala üheksas.