Kui esimesel päeval oli meie poiste koondis kaotanud eduseisust Leedule (mulluse A-divisjoni EMi hõbe) ja eile Lätile 20 punktiga (2014 a EMi hõbe), siis täna jäädi võrdses mängus alla mullusele EM-pronksile Türgile. Ka Eesti osaleb tänavu kõrgeimas ehk A-divisjonis.

Mäng oli äärmiselt tasavägine. Suurim vahe oli Türgi kasuks kuus punkti ja Eesti kasuks viis punkti. Türgi läks avaveerandiga ette 19:15, poolajaks oli seis türklastele 33:31. Kolmanda veerandi lõpuks tuli Eesti järele, olles taga punktiga - 48:49. Viimasel veerandi keskpaigaks saavutaski Türgi oma suurima edu (62:56) ning pidas lõpuni vastu, võites 71:66.

Türgi poolel tõi Akyuz Eray 23 punkti, seejuures vabavisked 14/12. Eesti ridades sai Mikk Jurkatamm kirja 17+3+3, Henri Drell 11 p, Erki Kuhi 9+4 lp ning Markus Kikkatalo 8+7 lp.

"Türgi on üldse üks suuremaid medalisoosikuid tänavu A-divisjonis, ses mõttes saime täna väga hea karastuse taseme osas," ütles meeskonna peatreener Indrek Reinbok. "Ütleme nii, et kui Läti ja Leedu mängus sai neljandal veerandil sai aurude pealt jaks otsa, siis täna sai ka, aga suutsime vaimujõuga lõpuni mängida. Esimest korda saime proovida ka lõpuosa heitlust ning nägime, et siin on kindlasti veel parandamise ruumi.

Meie mängus on oma käekiri, oma plaan - see on meil õnnestunud ka vastasele peale suruda. Nemad on pidanud meie plaani järgi mängima. Kaotanud oleme siin Balti matšil kõik kolm mängu lõppudega, kui jõud on otsa saanud. Meil on EMi eel oma programm-pakett, asjad, mida parandada. Ütleksin aga hetkel nii, et enim on vaja A-divisjoni mängudele minnes vaja üleval hoida vaimset poolt. Meil tuleb mängida ülitugevate vastastega ning kogu aeg mehe eest väljas olla. Eks see vaimse toonuse hoidmine saab seetõttu eriliselt suure kaaluga olema."

A-divisjoni EM-finaalturniir algab Eesti koondise jaoks 12. augustil Poolas Radomis.

Eesti tüdrukute koondis sai samal ajal EM-kullalt Venemaalt 48:63 kaotuse.