Eesti korvipaar osales B-grupi kvalifikatsioonisõidus, kus 22st rajale startinud ekipaažist ilmus metsa vahelt alguses välja ainult kuus. Ülejäänud takerdusid suures avariis puntrasse, mille lahtiharutamiseks kulus tükk aega ning kahjuks olid ka Varik – Miil viimaste seas, kes finaalipääsu püüdma asusid.

Stardikoht võistlussõitu saadi teisest reast ja kuna stardisirge tõuseb mäkke ja eessõitjate rataste alt lendab hulgaliselt kive, on raske endale sellest seisust head kohta välja võidelda. Tulemuseks nii esimeses kui teises sõidus 14. koht ning etapi kokkuvõttes Varik - Miilile 13. koht.

„Siin sõidavad kõik kiiresti ja ohu piiril, nagu romurallil, tehakse viga ka endale,“ kirjeldas Varik ligi kolmekümnekraadises kuumuses toimunud võistlust. „Mina üritan seda vältida. Ajasõidud näitasid, et suudame esikümnesse saada küll ja kiirust meil on, kuid esirea stardikoht jäi seekord püüdmatuks.“

Korvimees Miili vigastusest taastumine edeneb samuti ja sõidus pingutati nii kõvasti, et peopesasid katsid pärast finišit villid. Saksamaa etapil oli ka mitmeid üsna tõsiseid vigastusi, näiteks sai Daniel Willemseni korvipoiss suure kiviga näkku nii kõvasti, et tekkis koljuluu murd.

Etapi võitsid Ben Adriaenssen-Lauris Daiders (Belgia-Läti), Jan Hendrickxi-Ben van den Bogaarti (Belgia-Holland) ja Stuart Browni-Josh Chamberlaini (Suurbritannia) ees.

Pärast seitsmendat etappi on Varik-Miil MM-sarjas 21. kohal (43 punkti). Maailmameistrivõistlusi juhivad Adriaenssen-Daiders (284 p). Sarja järgmine etapp toimub 30.-31. juulil Lätis Stelpes ning sellele järgneb juba 5.-7. augustil kodune Kiviõli Motofestivali raames toimuv etapp.