Intsident juhtus vaid mõned kilomeetrid enne finišit, kui ülejäänud üldarvestuse favoriitidel eest ära sõitnud Froome (Sky), Bauke Mollema (Trek - Segafredo) ja Richie Porte (BMC) kolmekesi lõpu poole väntasid. Vahetult kolmiku ees sõitnud mootorratas peatus aga järsult ning kolm sõitjat ei suutnud kokkupõrget vältida, kukkudes üksteise otsa pikali.

Kui Porte ja Mollema pääsesid avariist suuremate kadudeta, siis Froome'i sõiduvahend oli purunenud ning britt otsustas uue ratta saamiseni mäest üles joosta (!). Lõpuks toodi talle neutraalse auto poolt uus ratas, kuid ka see Froome'ile ei sobinud - oma tiimi autot ja õiget ratast oodates kaotas mees aega veelgi.

Astonishing. Chris Froome, the leader of the Tour de France, is running up Mont Ventoux after crashing. #tdf pic.twitter.com/NLeIFzjkrH— SimonNRicketts (@SimonNRicketts) July 14, 2016

Viimaks üle finišijoone jõudnuna tuli Froome'il esialgu seljast võtta ka kollane liidrisärk, sest etapiaegade põhjal tõusis esikohale hoopis tema kaasmaalane Adam Yates (Orica - Bikeexchange). Võistluste komisjoni otsusel määrati etapi ajad aga avarii eelse seisuga ning nii jääb Froome'ile kollane särk selga - edu Yatesi ees on 47 sekundit.

Etapivõidu sai belglane Thomas De Gendt (Lotto Soudal), kes edestas lõpusirgel kaasmaalast Serge Pauwelsit (Dimension Data) ning hispaanlast Daniel Navarrot (Cofidis). Tanel Kangert (Astana) ületas finišijoone 39. kohal (kaotust 9.35) ning kahel korral ratast vahetanud Astana liider Fabio Aru 12. kohal (+5.24). Üldarvestuses jätkab Aru kaheksandal kohal (+1.07) ning Kangert 23. kohal (+23.07).