"Eliit sarja võistkonnad tulevad siia Vilniusest Moskvani vaid ühe eesmärgiga - tulla Pärnu etapil 3 parema sekka, kes sel suvel saavad viimastena pääsme 30. juulil Tallinnas, Vabaduse väljakul toimuvale lõppvõistlusele," selgitas võistluste korraldaja Reigo Kimmel. "Tallinn Open on Baltikumis ja Põhjamaades ainus 3x3 turniir, mille võitja pääseb FIBA 3x3 maailmaturneele, sellest ka suur huvi."

FIBA 3x3 korvpalli maailmaturnee võimaldab kõikidel võistkondadel tõusta 3x3 korvpalli maailma tippu ning saada osa sel aastal üle 300 000.- USD väärtuses auhinnafondist. Pärnus toimuvast eelvoorust pääsevad 3 paremat võistkonda Tallinnasse, millest vaid parim sõidab maailmaturnee osavõistlusele Prahas. Osavõistluse võitja pääseb edasi Abu Dhabis toimuvale finaalvõistlusele, selle võitja omakorda Dohas toimuvale 3x3 All-Star turniirile. Eelmisel aastal Ovidius Varanauskase poolt juhitud Leedu võistkond võitis nii Tallinn Open turniiri kui ka Lausannes peetud FIBA 3x3 maailmaturnee osavõistluse ning jõudis välja maailmaturnee finaalvõistlusele.

Pärnus näeb palliplatsil ka aastaid tänavakorvpalli mänginud Mario Poluskit, kelle sõnul on tänavakorvpalli tase aastatega märgatavalt tõusnud. "Pärnu etapi tase on täna oluliselt kõrgem kui mõned aastad tagasi Tallinn Open finaalturniiri oma," hindas Polusk.

Lisaks eliit sarjale selguvad Pärnus parimad veel 10 võistlusklassis alates 13-aastastest poistest kuni 35+ aastaste seenioriteni. Mängud Martensi väljakul algavad laupäeval kell 11:00 sega- ja noortesarjades, eliitsari ning vanemad võistlusklassid alustavad mängudega kella 13:30st. Finaalmängu algus on kell 16:45.

Võistlustele saab registreerida veel täna kella 18:00ni: www.tanavakorvpall.ee.