Asjaoliste arvamusi pärast EM-finaalkohtumist, milles Portugal alistas Pariisis lisaajal 1:0 Prantsusmaa ja krooniti esmakordselt Euroopa meistriks.

Portugali peatreener Fernando Santos: "Tahan tänada jumalat, et ta oli meiega. Samuti oma abikaasat ja ema. Mu isa, seal kus sa tänaseks oled, võid võtta mõne õlle!"

Koodisega esimese suure tiitlini jõudnud, kuid finaali juba avapoolajal vigastuse tõttu pooleli jätnud Cristiano Ronaldo: "Üritasin jätkata. Aga mu põlv paistetas üles ja ma ei suutnud. Liiga valus oli. Ma ei soovinud endale taolist finaali, aga olen ütlemata õnnelik ja uhke. See karikas on kõigile portugallastele, kõigile pagulastele ja kõigile, kes meisse uskusid."

Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps: "Lasime võimaluse käest. Võib-olla mitte selle meeskonna ainsa võimaluse, aga suure võimaluse. Oleme kirjeldamatult ja meeletult pettunud. Pean tunnistama, et meil ei jätkunud põhjalikuks ettevalmistuseks piisavalt aega. Taastumine oli nii lühikese mängude vahe tõttu peamine, keskendusime eelkõige sellele."

Turniiri suurim väravakütt Antoine Griezmann: "Valus ja ärritav tunne. Aga kahetseda pole midagi, sest jätsime viimse kui jõuraasu väljakule. Pidin mõnd kaaslast pärast lõpuvilet murult üles korjama ja neile meelde tuletama: Portugal pole mingi suvaline meeskond. Meil jäi vastaste karistusalas viimasest teravusest täna puudu ja ka Portugali väravavaht oli esmaklassiline. /.../ Ronaldo on tänavune aasta parim jalgpallur, sest võitis kaks tähtsaimat karikat."

Prantslaste ründaja Andre-Pierre Gignac: "Olemine on kohutav. See oli katastroof! Meid ootab s**t puhkus."