Amsterdamis võidutses kuninglikul alal belglane Thomas van der Plaetsen, kes kogus 8218 punkti, edestades tšehhi Adam Helceleti (8157) ning serblast Mihail Dudašit (8153).

Märkimist vääribki sealjuures tõsiasi, et Eesti esinumber Maicel Uibo, kes EM-il osalemisest loobus ning keskendub täies mahus Rio olümpiaks, on van der Plaetseni tulemusest rohkem punkte kogunud kõigil viiel viimasel kümnevõistlusel, mille on plaaninud lõpetada.

Eelmisel aastal alanud seeria jooksul on Uibo nõrgimaks tulemuseks olnud 8245 punkti, mille USA-s treeniv eestlane kogus mullusuvisel MM-il Pekingis. Kolmel korral on käesoleva hooaja maailma edetabelis kümnendal real asetsev Uibo alistanud ka 8300 punkti piiri; sel hooajal on tema kaks lõpetatud võistlust toonud tulemuseks 8315 ja 8294 silma.

Medalikonkurentsis oleks oma selle hooaja tulemuste põhjal võinud EM-il olla ka koos Uiboga Georgia ülikoolis harjutav Karl Robert Saluri, kes püstitas aprillis isiklikuks rekordiks 8108 punkti. Saluri üksikalade isiklike rekordite summa ulatub aga 8251 punktini.

Nii Uibo kui Saluri võtavad osa 17.-18. augustil toimuvast Rio olümpiamängude kümnevõistlusest.