Pärast kahte äärmiselt tasavägist setti väljus kohtumisest võitjana tänavune Austraalia lahtiste tšempion Kerber. Turniiri viiekordne võitja Venus Williamsi alistas esmakordselt karjääris nii kaugele jõudnud kasahhitari Jaroslava Švedova 7:6, 6:2. Maailma esireket Serena Williams jõudis oma kümnendasse Wimbledoni poolfinaali veenva võiduga Anastasia Pavljutšenkova üle. Mäng kulges tiitlikaitsja taktikepi all ja mõlema seti üheksandas geimis venelanna pallingu murdmisest piisas, et jätkata pürgimist oma 22. Suure Slämmi tiitli suunas. Poolfinaalis kohtub Williams kolmandat ringi järjest venelannaga, kui Jelena Vesnina tuhkatriinulugu sai vägeva järje. Karjääri esimesse Suure Slämmi poolfinaali viis võit maailma 18. reketi Dominika Cibulkova üle. Üleliia Cibulkova kindlasti ei kurvasta, sest eeloleval nädalavahetusel saab ta rahuliku südamega pidada planeerituid pulmi oma kihlatu Miso Navaraga.

Naiste mängude kõrval toimus ka üks lõpetamata jäänud meeste kaheksandfinaal. Kahe tšehhi, Tomas Berdychi ja Jiri Vesely vaheline võitlus jäi esmaspäeval pooleli seisul 2-2. Kogenum Berdych kunagisele noorte maailma esireketile otsustavas setis palju võimalusi ei jätnud ja tagas endale 6:3 võiduga järjekordse koha veerandfinaalis.

Meeste veerandfinaalides kindlad favoriidid

Täna selguvad Wimbledonis meeste üksikmängu poolfinalistid. Esimesena tulevad peaväljakule turniiri seitsmekordne tšempion Roger Federer ja Marin Cilic Horvaatiast. Omavahelistes kohtumistes juhib Federer võitudega 5-1, kuigi Cilic võitis paari just viimase matši US Openi poolfinaalis kaks aastat tagasi teel oma esimese ja seni ainsa Suure Slämmi tiitlini. Sellegipoolest on Federer antud kohtumises selge favoriit, šveitslane on mäng-mängult näidanud aina paranevat vormi. Samal ajal selgitavad oma veerandfinaalis Milos Raonic ja Sam Querrey käimasoleva turniiri parima põhja-ameeriklase. Vaatamat tõsiasjale, et Querrey maailma esinumbri Novak Djokovici konkurentsist välja lülitas, on antud paaris favoriit Raonic. Tabeli alumises pooles on suured pretendendid jõudmaks poolfinaali Tomas Berdych ja Andy Murray. Mõlema tänane vastane tuleb Prantsusmaalt, vastavalt Lucas Pouille ja Jo-Wilfried Tsonga. 22-aastane Pouille on käesoleval hooajal teinud suure hüppe edasi ATP edetabelis ja jõudnud esmakordselt Suurel Slämmil veerandfinaali, aga kipun arvama, et tänane vastane on veel liiga kogenud ja terav prantslasel üle mängida. Wimbledoni kolme aasta tagune meister Andy Murray pole käesoleval turniriil loovutanud teel veerandfinaali vastastele settigi. Šotlane on olnud tõeliselt heas hoos ja Tsonga tänane võit oleks pea sama suur üllatus kui seda oli Querrey võit Djokovici üle. Ka statistika räägib Murray kasuks, kõik seni peetud omavahelised kohtumised muruväljakul on lõppenud tema võiduga.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.