Igal tänasest laupäevani kestval turniiril teeb kaasa kuus meeskonda. Alustatakse kolmeliikmelistes alagruppides, iga alagrupi kaks paremat pääsevad poolfinaali ja lõpuks selgitatakse finaalis Riosse pääseja.
Belgradis mängivad A-alagrupis Serbia (EMi 4.koht), Angola (Aafrika hõbe) ja Puerto Rico (Ameerika meistrivõistluste 5.) ning B-alagrupis Tšehhi (EM 7.), Läti (EM 8.) ja Jaapan (Aasia 4.). Teadaolevalt puudub Läti koondisest nende kõige kuumem nimi Kristaps Porzingis. Vigastuse tõttu jääb turniiril mängimata ka Davis Bertansil. Puerto Rico koondise liidriteks on Carlos Arroyo ja Jose Juan Barea. Tšehhid ja Serbia on sisuliselt oma parimas rivistuses, kui välja arvata Nemanja Bjelica puudumine võõrustajate ridadest.

Torinos mängivad A-alagrupis Kreeka (EM 5.), Iraan (Aasia 3.) ja Mehhiko (Ameerika 4.) ning B-alagrupis Itaalia (EM 6.), Horvaatia (EM 9.) ja Tuneesia (Aafrika 3.). Kreeka koondises on kohal ka Giannis Antetokounmpo ja Kostas Koufos, puuduvad aga Kostas Papanikolau, Georgios Printezis ning koondisega hüvasti jätnud Vassilis Spanoulis. Itaalial ja Horvaatial on rivis kõik nende tähed eesotsas vastavalt Danilo Gallinari, Marco Belinelli, Andrea Bargnani ning Mario Hezonja, Bojan Bogdanovici ja Dario Sariciga.

Manilas osalevad A-alagrupis Kanada (Ameerika 3.), Türgi (EM 14.) ja Senegal (Aafrika 4.) ning B-alagrupis Prantsusmaa (EM 3.), Uus-Meremaa (Okeaania 2.) ja Filipiinid (Aasia 2.). Kanada koondise eesotsas on värske NBA meister Tristan Thompson, enda kõlblikkust suurde mängu üritab tõestada hetkel NBA-lepinguta Anthony Bennett, 2013.aasta drafti üllatuslik avavalik. Aasta tagasi NBA parimaks uustulnukaks nimetatud Andrew Wiggins jätab selle turniiri aga vahele. Türgi koondisest puudub traditsiooniliselt Enes Kanter, küll aga on rivis NBA-mees Ömer Asik ja tänavuses draftis valitud 18-aastane Furkan Korkmaz. Prantsusmaal puuduv NBAs megalepingud teeninud Evan Fournier ja Ian Mahinmi, kohal on aga nii Tony Parker, Nicolas Batum kui Nando De Colo.

Lätlased peavad täna esimese mängu Jaapaniga, millest Viasat Sport Baltic teeb otseülekande algusega kell 18.55 ning näitab kordust kell 00.00. Homme, teisipäeval kell 21.55 on Läti meeskond vastamisi tšehhidega. Poolfinaalid peetakse Serbia pealinnas reedel ja finaal laupäeva õhtul kell 21.55. Mänge kommenteerivad Tarmo Paju ja Jüri Butšakov.

Eesti juhtiva spordikanali Viasat Sport Balticu sisujuhi Kalev Kruusi sõnul tuleb lätlastel olümpiapääsme lunastamiseks Belgradi turniir võita. “Läti koondis pidas oma viimase ettevalmistusmängu Iraaniga ning võitis selle 85:48, mille järel teatas meeskonna peatreener Ainars Bagatskis ka need 12 meest, kes Belgradi valikturniirile sõidavad,” rääkis Kruus. “Viimasena jäeti koju Rolands Šmits ja Žanis Peiners. Juba enne oli teada, et seekord ei mahu meeskonda ka BC Kalev Cramoga Eesti meistriks tulnud Rolands Freimanis ja Zalgirisega Leedu meistriks kroonitud Kaspars Vecvagars. Peatreeneri sõnul pole need mängijad kehvad, vaid valiku tegi ta silmas pidades konkreetseid vastaseid, kellega Belgradis mängida tuleb.”