Muruturniirid pakuvad alati ohtralt üllatusi ja avapäeva suurima paugu lõhkas maailma 223. reket Jekaterina Aleksandrova Venemaalt, kes alistas kunagise maailma esireketi ja tennisemaailma superstaari Ana Ivanovici kindlalt kahes setis.

Meeste turniiril olid edukad nii tiitlikaitsja Novak Djokovic kui ka seitsmekordne Wimbledoni meister Roger Federer. Mõlemad lasid 1-2 setti kiiresse lõppmängu, aga võitsid ikkagi kindlalt.

Avaringist sammusid kindlalt edasi ka turniiril esikümne hulka asetatud jaapanlane Kei Nishikori, Kanada esinumber Milos Raonic ja 2014. aasta USA lahtiste tšempion horvaat Marin Cilic.

Tõeliselt must päev oli meie lõunanaabritel. Nii lätlased Jelena Ostapenko, Anastasija Sevastova ja Ernests Gulbis kui ka leedukas Ricardas Berankis kaotasid kõik oma avaringi kohtumised kuivalt settigi võitmata.

Naiste turniiri teine päev pakub igale tennisefännile midagi

Päeva avab maailma esireket Serena Williams, kes asub Wimbledoni tiitlit kaitsma kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud šveitslanna Amra Sadikovici vastu. Peaväljakul lõpetavad päeva kunagine maailma esireket Caroline Wozniacki ja 2005. aasta Wimbledoni finalist Svetlana Kuznetsova. Meie aja järgi pärast kella seitset õhtul tuleb väljakule Anett Kontaveit. Anetti vastane on kogenud tšehhitar Barbora Strycova, kes omab turniiril 24. asetust. Võrreldes eelmise aastaga tõi loosiratas eestlannale veidike soodsama avaringivastase, aga favoriidikoormat kannab siiski kahe aasta tagune veerandfinalist, kelle eelistatuim väljakukate on just kiire muruväljak. Mängu võidu võti peitub selles, kumb mängija suudab oma mängustiili teisele peale suruda – kas Anett oma agressiivse mängustiili või jäävad peale Strycova kogemused ja ääretult lai löökidearsenal.

Teine võistluspäev toob meestest platsile kolm Suure Slämmi turniirivõitjat

Peaväljakutele mahub nendest mängima kaks. Mõistagi 2013. aasta Wimbledoni meister ja turniiri teine asetus Andy Murray ning neljas paigutus, šveitslane Stan Wawrinka. Murray avaringi vastane on turniiri korraldajatelt vabapääsme pälvinud britt Liam Broady, kelle alistamisega ei tohiks värskel Londoni Queens Clubi turniirivõitjal probleeme tekkida.

Wawrinkal ei pruugi sama lihtne tööpäev tulla. Ameeriklane Taylor Fritz on kõigest 18-aastane ja tõusnud juba ATP edetabeli top 50 lävele. Fritz suutis mõned nädalad tagasi Stuttgarti muruturniiri teises ringis napsata setivõidu Federerigi vastu.

Hea on näha 2009. aasta US Openi tšempionit Juan Martin Del Potrot taas võistlusväljakul. Kolm aastat tagasi jõudis argentiinlane Wimbledoni murul poolfinaali, kuid kahel viimasel aastal on ta randmevigastuse tõttu turniirilt eemale jäänud. Del Potro testib avaringis oma mänguvormi prantslase Stephane Robert’i vastu.

Lisaks tasub jälgida noore austraallase Nick Kyrgiose kohtumist ülikogenud ja kavala tšehhi Radek Stepaneki ja Austria tõusva tähe Dominic Thiemi avaringi matši Saksamaa muruspetsi Florian Mayeri vastu.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.