"See, et me oma pisikese riigiga nii kaugele oleme jõudnud, on uskumatu!" rõõmustab jalgpallitreener lühiintervjuus Delfile ja Eesti Päevalehele. "Viimati valitses Islandil selline atmosfäär ilmselt 2010. aastal, kui meie käsipallimeeskond EM-il pronksi võitis."

Thordarson ei saa ise EM-ile Prantsusmaal ega ka Islandil kaasa elada, kuna teeb Norra madalamas liigas treeneritööd. Kõiki mänge on ta aga mõistagi vaadanud suure huviga.

"Meeskond teenis edasipääsu täielikult ära. (Muigab.) Jah, me ei mängi ehk kõige nauditavamat jalgpalli, aga teistmoodi meil hetkel edu saavutada poleks võimalik. Meie tugevused on kindel mänguplaan, vasturünnakud ja organiseeritus."

64-aastane Thordarson ei soovi mängijatest kedagi konkreetselt välja tuua, sest edu alus on - nagu treenerid ikka ütlevad - meeskondlik mäng.

"Meil on kaks head ründajat ja kaks head ääremängijat. Neile kõigile piisab vaid ühest-kahest momendist, et värav lüüa."

"Kõige olulisem on see, et me ei lase inglastel kiiret avaväravat lüüa. Ja teine küsimus puudutab meie rünnakut - kas meil tekib üldse mõni võimalus. Ma loodan, et tekib ja me võidame 1:0. Sellest piisaks," naerab heatujuline Thordarson loetud tunnid enne avavilet.

Islandi ja Inglismaa vutimatš algab täna õhtul kell 22.00.