Stavangeris lähevad võistlustulle 16 Euroopa riigi esindused, kellest igaüht esindab kaks rannavolle paari. Turniir mängitakse play-off süsteemis alates kaheksandikfinaalidest ja põhimõttel kolmest parem. Olümpiakoha teenib Kontinentaalkarikasarja finaalvõistluse võitnud riik, teise ja kolmanda koha omanik jätkavad Rio poole püüdlemist juuli algul toimuval FIVB Kontinentaalkarikasarja kvalfikatsiooniturniiril.

Eesti kaheksandikfinaali vastaseks on Hispaania. Eesti aja järgi kell 15.00 lähevad Nõlvak ja Tiisaar vastamisi Christian García ja Francisco Alfredo Marcoga. Tegemist peaks olema enam-vähem võrdsete vastastega. Mõlemad paarid said mai alguses Sotši MK-etapil 25. koha, lõppenud nädalavahetusel jäid hispaanlased sama positsiooni jagama ka MK-sarja kuuluval Olsztyni Grand Slamil. Ülejäänud selle aasta MK-sarja turniiridel on pidama jäädud kvalifikatsiooni.

Kell 16.00 stardib Jaani ja Kollo vastasseis Francisco Tomáse ja César Menéndez Ortegoga. Sellelgi Hispaania paaril on tänavusest hooajast MK-sarjas ette näidata kaks 25. koha jagamist, millest viimane tuli samuti lõppenud nädalavahetusel Poolast.

Kui kahe matši järel on mõlemal riigil üks võit, toimub õhtul otsustav kohtumine, mis selgitab, kes pääseb edasi veerandfinaali, kus vastaseks on Šveitsi ja Tšehhi matši võitja.

Eesti paarid andsid vormile viimase lihvi lõppenud nädalavahetusel Harkivis toimunud EEVZA (Ida-Euroopa Võrkpalli regionaalse assotsiatsioon) etapil. Mõlemad lõpetasid Ukrainas viienda kohaga. Teise ringi kaotuse järel langeti miinusringi, kus koguti kaks võitu enne, kui Nõlvaku ja Tiisaare turniiri lõpetas 18:21, 19:21 kaotus ukrainlastele Sergei Popov/Oleksi Deninile. Jaani ja Kollo pidid tunnistama Leedu paari Arnas Rumševičius/Lukas Každailis 21:19, 21:17 paremust. Huvitavaks seigaks on see, et miinusringi saatsid meie paarid just samad duod. Nõlvak/Tiisaar jäid leedukatele teises ringis alla 23:21, 21:23, 11:15 ja Jaani/Kollo ukrainlastele 15:21, 16:21.