Senises kahes mängus veenvalt esinenud hispaanlased asusid ka tänast kohtumist juba 7. minutil juhtima, kui kena kombinatsiooni realiseeris Cesc Fabregase söödust mõnelt meetrilt väravaks Alvaro Morata, kellele see oli juba turniiri kolmandaks tabamuseks.

Paistis juba, et valitsevad Euroopa meistrid purjetavad seeläbi ka grupivõidu poole, kuid vahetult enne poolajavilet tekitas mängu põnevust Nikola Kalinic, kes realiseeris värava eest efektse löögiga ära Ivan Perišici tsenderduse.

72. minutil raiskas suurepärase võimaluse Hispaania keskkaitsja ja kapten Sergio Ramos, kelle keskele saadetud penalti Horvaatia väravavaht Danijel Subašic tõrjuda suutis. Veerand tundi hiljem karistati see eksimus teisel pool ära, kui kontrarünnakust kõmmutas löögi etteposti esimesele väravale söödu andnud Perišic. Viimaste hetkedega enam hispaanlased vastata ei suutnudki ja seega pidid nad 5 punktiga leppima alagrupi teise kohaga.

See tähendab, et juba kaheksandikfinaalis saame näha eelmise EM-finaali kordust, ehk Itaalia - Hispaania duelli. Vicente del Bosque hoolealustele teeb olukorra veelgi valusamaks fakt, et samal tabelipoolel on neid ootamas juba ka Prantsusmaa, Saksamaa ja Inglismaa.

Türgi unistus elab

Teises samaaegses kohtumises teenis Burak Yilmazi ja Ozan Tufani väravatest 2:0 võidu Tšehhi üle Türgi, kes seeläbi ka edasipääsulootusi elus hoidis. Nende edu tegi suurt rõõmu ka Põhja-Iirimaale, kes seeläbi pileti kaheksandikfinaalis tagas.

Kui enne kohtumist oli teada, et Tšehhile piisab edasipääsuks võidust, siis need plaanid said juba 10. minutil valusa hoobi, kui Burak Yilmaz paremalt äärel tulnud tsenderduse ettenurka rammis. Lahtises ja mõlemapoolsete võimalustega mängus sündis türklaste teine värav 65. minutil, mil karistuslöögi järel saatis tugeva löögi etteposti vahetusmees Ozan Tufan. Türgi kogus seega D-alagrupis 3 punkti, misläbi kolmanda koha tiimide arvestuses Albaaniast mööda tõusti.

Et pääseda 16 parema sekka, peavad nad lootma, et homsetes E- ja F-alagrupi kohtumistes neile soodsad tulemused sünniksid ja üks kolmanda koha meeskond neist veel tahapoole jääks. Tšehhi on sunnitud aga ühe punktiga koduteele asuma.