Eesti alustas olümpiaringi duelle 16. asetusega. Kohe esimeses duellis alistati ümberlaskmisega turniiri liider ja suursoosik Saksamaa. Veerandfinaalis oldi vastamisi Inglismaa tugeva naiskonnaga ja selles duellis ei loovutanud Eesti naiskond vastastele mitte ühtegi seeriat - Inglismaa võideti 6:0.

See tähendas, et Eesti oli jõudnud 4 parema hulka. Kuna jagamisel oli 3 OM-pääset, siis poolfinaali võit andis automaatselt pääsu Riosse. Poolfinaalis kohtus Eesti Ukrainaga. Peale teist seeriat oli 2:2 viigiseis. Ka peale kolmandat seeriat oli 3:3 viik. Otsustava seeria võitis aga Ukraina ja viis 5:3 seisult kaasa OM-pääsme. Eestlaste jaoks oli tegemist kogu turniiri otsustavaima hetkega, sest Taipei vastu pronksiduellis enam sellist võimalust ei avanenud.

Eesti jääb aga kuni lõpliku vibuspordi OM-nimekirja kinnitamiseni ootejärjekorras esimeseks. Juhul kui mõni riik peaks oma võistkondlikke kohti mitte kinnitama, siis on Eesti esimene, kellele koht loovutatakse. Nii lähedale OM-pääsmetele pole ükski Eesti võistkond vibuspordis varem jõudnud.

„Nii lähedal ja ometi nii kaugel! Tegime täna tiimiga väga tugeva esitluse. Alistada järjest kaks sellist vibuspordi suurriiki pani kogu väljaku ahhetama. OM-koha mängisime maha otsustavas seerias Ukraina vastu, Taipei näitas väga tugevat laskmist ja oli meile täna palju“ kommenteeris naiskonnaga kaasas olev treener Raul Kivilo. „Loodame, et meie sportlased võistlevad homme sama südikalt edasi ja võtavad individuaalpääsme.“

Homme toimub aga individuaalturniir, kus osalevad Eestist nii 3 naist kui ka 3 meest. Sportvibu meeste klassis läheb selgitamisele 5 pääset ja sportvibu naiste klassis 6 pääset. Igal riigil on võimalik võtta maksimaalselt 1 individuaalne pääse. See tähendab, et kui naiste turniiril peaks 6 parema hulgas olema 3 sama riigi esindajat, siis saavad Rio koha ka 7. ja 8. koht.
Eestlastest lasevad homme OM-kvalifikatsiooniturniiri Laura Nurmsalu, Reena Pärnat, Siret Luik, Märt Oona, Jaanus Gross ja Martin Rist.