Saint-Denis staadionil kohtuvad tiimid said nii-öelda napid, aga kindlad võidud. Saksamaa alistas teenimatultki suurelt ehk 2:0 hästi mänginud Ukraina ja Poola sai tänu Arkadiusz Miliki 51. minuti tabamusele võidu ilmselt senise EM-i nõrgima meeskonna ehk Põhja-Iirimaa üle.

Koefitsiendid ei näita vastaste võrdsust

Vastased on kohtunud ajaloos vaid 20 korda ja kui esimese 16 vastasseisu jooksul ei saanud Poola võitu ning vaid neli viikigi, siis viimase viie aasta jooksul peetud neli kohtumist on jätnud mulje kui võrdsetest vastastest. Kaks viiki sõprusmängudes ning tänavuseks EM-iks kvalifitseerudes võitis Poola kodus 2:0 ning kaotas võõrsil 1:3.

Mainitud näiline võrdsus ei kajastu loomulikult koefitsientides, kus maailmameister on suursoosik – Saksamaa võidukoefitsient on 1.60, Poola oma 6.35 ja viik 4.15. Pea terve EM on seni kulgenud deviisi all "peaasi, et me ei kaota" ning omades kolme punkti tabelis, pole taoline lähenemine välistatud ka neljapäeval.

Väravaid kokku alla 2,5 – 2.14. Panusta 10 eurot ja teenid võidu korral 21.40.

Lootma siiski peab, et meeskonnad ei muutu ettevaatlikuks ning lootust selleks annab tõsiasi, et avavooru põhjal paiknevad mõlemad EM-i tipus sooritatud pealelöökide arvult – Saksamaa tulistas vastaste värava suunas 19, Poola 18 korda! Mängijatest oli aktiivseim Milik, kelle viiest pealelöögist üks tee väravassegi leidis.

Hambutu rünnak haavatava kaitse vastu

Sakslased said küll avavoorus 2:0 võidu, aga mängupilt ei rahuldanud maailmameistreid ennast ega asjatundjaid ja toetajaid. Kaitse tegi üllatavalt palju vigu ja kohtumine mängiti praktiliselt ründajata, sest Mario Götze küll edurivimehe mõõtu välja ei andnud. Kui Poola kaitse haavatavust ära suudab kasutada, siis võib "mõlemad meeskonnad löövad värava" koefitsient 1.72 päris hea tunduda.

Samas tuleb muidugi tunnistada, et Poola rünnak – ja eriti veel nende suur staar Robert Lewandowski – oli hambutu. Mainitud 18-st pealelöögist lendas väravaraamidesse vaid neli! Müncheni Bayerni mängijana soovib Lewandowski kindlasti neljapäeval end tõestada, tema väravalöömise koefitsient on 2.90.

Poola ridadest kostub ka murenoote, sest Põhja-Iirimaa vastu sai viga väravavaht Wojciech Szczesny. Õnneks on poolakatel – nagu muide sakslastelgi – korralikud asendusmehed Lukasz Fabianski või Artur Boruci näol. Kollkiprite tugevust ja senist väravatevaesust arvestades võiks isegi 0:0 tunduda loogiline ja selle koefitsient on 11.00.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid