29-aastane Murray kaotas avasetis esimese geimi oma pallingul nulliga, kuid võitis seejärel neli järgnevat ja siirdus 4:1 juhtima. Eduseisu käest šotlane enam ei andnudki, võites avaseti 6:3.

Teine ja kolmas sett kuulusid seevastu algusest lõpuni Djokovicile, kes siirdus kohtumist 6:1 ja 6:2 setivõitudega kaks-üks juhtima.

Neljandas setis murdis Djokovic seisul 1:1 vastase servi läbi ning tüüris võiduka lõpuni. Serblane realiseeris seisul 5:4 kolmanda matšpalli.

Djokovic oli varem võitnud küll Austraalia lahtised kuuel, Wimbledoni kolmel ning USA lahtised kahel korral, kuid Prantsusmaal trumfeeris ta esmakordselt.

Ühtlasi sai Djokovicist kaheksas meestennisist britt Fred Perry, ameeriklase Don Budge'i, austraallase Rod Laveri, austraallase Roy Emersoni, ameeriklase Andre Agassi, šveitslase Roger Federeri ja hispaanlase Rafael Nadali järel, kes võidutsenud kõigil neljal suure slämmi turniiril.

Et 29-aastane Djokovic võitis mullu Wimbledoni ja USA lahtised ning tänavu Austraalia lahtised, sai temast kolmas mängija, kes hoidnud samal ajal kõigi suurturniiride tiitlit enda käes. Varem on sama suutnud vaid Budge ja Laver.